Η Αλεξανδρούπολη θρηνεί την απώλεια του Θεόδωρου Πατενίδη

Δημοσιεύτηκε στις: at 11 Μαρτίου 2021
162 0

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη, αφού “έφυγε” από τη ζωή μόλις στα 54 χρόνια του ο Θεόδωρος Πατενίδης, ο άνθρωπος που ενσάρκωνε στο πρόσωπό του το άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στην πόλη.

Πρωταθλητής Ελλάδος πριν από 30 χρόνια και στη συνέχεια προπονητής τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αποτελούσε τον άνθρωπο που προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανό το συγκεκριμένο παραδοσιακό άθλημα στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Τον αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό κείμενο ο επιχειρηματίας Κίμης Κέτσερης, αφού οι δυο τους συνδέονταν με πολύχρονη φιλία, γράφοντας: «Ένα παλικάρι με αρσενικό λόγο και στάση ζωής, έφυγε σήμερα! Χαμηλών τόνων πάντα, ολιγαρκής, πρώην πανελλήνιος παλαιστής, πρωταθλητής ελληνορωμαϊκης και προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια “πάλευε” αθόρυβα, με “άνισο αντίπαλο για την ζωή” και δεν “παραδόθηκε” μέχρι το τέλος! Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε παιδικέ μου φίλε Θόδωρα! Καλή ανάπαυση αδερφέ!», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Στα αδέλφια του Λευθέρη (“δάσκαλο” σχολής οδηγών), Μαρίνο (εκπαιδευτή ταχύπλοων σκαφών) και στους υπόλοιπους συγγενείς του, τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας», έγραψε από την πλευρά του σε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα ο Γιάννης Μαλκίδης (από την ανάρτηση του οποίου και η φωτογραφία).

Η κηδεία του Θεόδωρου Πατενίδη έγινε στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στην Αλεξανδρούπολη, σε στενό κύκλο λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: Πάλεψε αλλά τελικά “έφυγε” μόλις στα 54 του χρόνια ο Θεόδωρος Πατενίδης

Σχετικά άρθρα

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης στης Βρυξέλλες

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Μαρτίου 2019 0
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ! ΘΕΜΑΤΑ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ…

Οι Αρβανίτες της ανατολικής Θράκης: ο αλλόφωνος Ελληνισμός (του Θεοφάνη Μαλκίδη)

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουλίου 2016 0
Είναι γεγονός ότι στην πορεία της Ελληνικότητας, μετέχουν Έλληνες και Ελληνίδες  από διαφορετικούς τόπους και γεωγραφικές προελεύσεις, με διαφορετικές τοπικές ταυτότητες…