Η «ΑΝΑ.Σ.Α.» για την καθαριότητα των σχολείων στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:32
338 0

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης σε ό,τι αφορά την καθαριότητα των σχολείων, ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε εγγράφως τους εργαζομένους στον δήμο και τους δημότες της Αλεξανδρούπολης, ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεσή του να παραχωρήσει σε εργολάβο την συγκεκριμένη υπηρεσία.
Την ίδια όμως στιγμή ο κ.Λαμπάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον maximum fm 93,6’, άφηνε σαφή υπονοούμενα, «βάζοντας το θέμα κυριολεκτικά στο συρτάρι».
Πέρα από τις γνωστές του «κορώνες» περί συκοφαντικών δηλώσεων από πλευράς μερίδας των εργαζομένων, αναφέρθηκε αυτολεξεί στα ακόλουθα: Χαρακτήρισε πως «δεν είναι κακό από μια άποψη η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας» σχολιάζοντας τις πρακτικές άλλων δήμων στην χώρα και επέμεινε στις μέχρι σήμερα «καλές δομές» που υπάρχουν στον τομέα αυτό στον δήμο της Αλεξανδρούπολης. Σαφώς και ο κ.δήμαρχος δεν έχει πει μέχρι σήμερα πως είναι μέσα στις προθέσεις του η ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών του δήμου, παρόλα αυτά δεν δεσμεύτηκε για το μέλλον σε ότι αφορά δυσμενή αλλαγή σε αυτές τις δομές, κάτι που δεν θεωρείται απίθανο εξαιτίας και της οικονομικής δυσχέρειας που διέρχεται η χώρα. Ίσως για αυτό τον λόγο ξεκαθάρισε πως το θέμα αυτό δεν θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.
Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» στέκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των συνθηκών εργασίας.
Δεσμεύεται ρητά και κατηγορηματικά, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της καθαριότητας στον δήμο της Αλεξανδρούπολης, με γνώμονα την συμφερότερη υπηρεσία προς τους δημότες, διαφωνώντας ξεκάθαρα και με όσους δημάρχους έχουν εκχωρήσει ανάλογες υπηρεσίες σε εργολάβους.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

IN MEMORIAM – ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΗΣ ΜΝΗΜΗ ΕΚΔΗΜΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ (1989-2019) (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Φεβρουαρίου 2019 0
IN MEMORIAM ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΗΣ ΜΝΗΜΗ ΕΚΔΗΜΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ (1989-2019) Αδύναμος ο των χειλέων λόγος και ασθενική η της γραφίδος…

68 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 1.607 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 78 νεκροί και ρεκόρ με 847 διασωληνώσεις)

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Απριλίου 2021 0
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (19/04) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 1.607, εκ των οποίων…