Η “ΑΝΑ.Σ.Α.” για την λειτουργία σταθμού διοδίων, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:10
460 0

Ως δημοτική παράταξη στο δήμο της Αλεξανδρούπολης, θα θέλαμε να “ενώσουμε” την φωνή μας, με όλους τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., οι οποίοι ορθώς αντιδρούν στην επικείμενη λειτουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή της Μέστης, ακριβώς στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης.
Το εξωφρενικό δε, σε αυτή την περίπτωση, είναι πως οι κάτοικοι της περιοχής θα περίμεναν από την  “Εγνατία Οδό Α.Ε.”, να τηρήσει τις υποσχέσεις της, πρώτον για τον κόμβο σύνδεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης και δεύτερον για την επαναλειτουργία του κόμβου Δικέλλων-Μάκρης.
Αντ’ αυτού, με την δημιουργία ενός επιπλέον σταθμού διοδίων στην περιοχή της Θράκης, θα αυξηθεί ραγδαία η κυκλοφορία στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και κατά συνέπεια θα αυξηθεί και ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων, πέρα του ότι θα αποτελέσει ένα ακόμη αναπτυξιακό αντικίνητρο που θα πλήξει την ευρύτερη οικονομία της περιοχής αλλά κυρίως πολλούς δημότες και εργαζόμενους.
Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει για τους εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς που μετακινούνται καθημερινά από και προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, από τους γειτονικούς νομούς.
Επί πλέον και σε καθημερινή βάση μετακινούνται, πολλοί επαγγελματίες, φοιτητές Πανεπιστημίων, υπάλληλοι με πενιχρούς μισθούς, επιβάτες για το αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, άνεργοι και άποροι στους οποίους η οποιαδήποτε επιβολή πρόσθετης δαπάνης μετακίνησης θα επιδεινώσει τις ήδη δυσμενείς συνθήκες διαβίωσής τους.
Οι κάτοικοι της ακριτικής Θράκης, δεν είναι διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να υποστούν ακόμη μια επιβάρυνση, σε μια περιοχή με έντονα τα σημάδια της ανεργίας και ευελπιστούν πως αυτή η απόφαση πολύ σύντομα θα ανακληθεί.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (1913 – 1920)

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαΐου 2019 0
Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (1913 – 1920) Από την Βουλγαρική Κατοχή στην…

Μετα τον Έβρο… Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι δήμοι Καβάλας , Παγγαίου και ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιανουαρίου 2017 0
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστου Μέτιου οι δήμοι Καβάλας και…