Η “ΑΝΑ.Σ.Α.” για τους κόμβους Νοσοκομείου και Δικέλλων-Μάκρης.

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:17
407 0

Ήταν μέσα Οκτωβρίου του 2015 όταν μέρος του τοπικού τύπου με συνεχή δημοσιεύματα εκθείαζε τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης για την υποτιθέμενη συμφωνία που είχε πετύχει με τον κύριο Βάρδα, πρόεδρο τότε της Εγνατία Οδού!
“Δύο χρονίζοντα αιτήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ικανοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο από την Α.Ε. “Εγνατία Οδός”. Πρόκειται, ΠΡΩΤΟΝ για τον κόμβο σύνδεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης και ΔΕΥΤΕΡΟΝ για την επαναλειτουργία του κόμβου Δικέλλων-Μάκρης.” Ήταν ο τίτλος τοπικής εφημερίδας και φυσικά η είδηση αναμεταδόθηκε τότε και από αρκετά Αθηναΐκα μέσα!!!
“Επιχαίρουμε για τις εξελίξεις και για την αποτελεσματική διαπραγμάτευση του Ευάγγελου Λαμπάκη, που κατάφερε να κάμψει τις αρνήσεις των Διοικήσεων της Εγνατίας”, συμπλήρωνε τότε με άρθρο του ο εκδότης της εφημερίδας!!!
Ακολούθησαν ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές δηλώσεις και του ίδιου του κ. Λαμπάκη, ο οποίος διαβεβαίωνε πως το καλοκαίρι του 2016 θα ήταν έτοιμος ο κόμβος τουλάχιστον των Δικέλλων, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους αναφερόμενος μάλιστα και στο ποσό των 200.000 ευρώ (μετά την έκπτωση του Αναδόχου)!!!
Ως δημοτική παράταξη αντιδράσαμε τότε άμεσα, κάνοντας αναφορά για ένα ακόμη επικοινωνιακό “Πυροτέχνημα” του δημάρχου, μια και ο Πρόεδρος της  Εγνατίας Οδού Α.Ε, όταν επισκέφθηκε την  Αλεξανδρούπολη ήταν γνωστό πως τελούσε ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ !!!
Πράγματι τις επόμενες ημέρες (10 Νοεμβρίου του 2015) δόθηκε στην δημοσιότητα η είδηση της ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ και της οριστικής αποχώρησης από την Εγνατία Οδό Α.Ε. του προσωρινού πρόεδρου της, δικηγόρου κ.Χ. Βάρδα. (Ο κ. Βάρδας, είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση της εταιρείας, ως μέλος δ.σ., το Μάρτιο του 2010 και ανέλαβε μετά την παραίτηση Γ. Σκόδρα να στηρίξει προσωρινά την εταιρεία έχοντας όμως από καιρό θέσει την παραίτησή του στη διάθεση των υπευθύνων.)
Ως ήταν λοιπόν αναμενόμενο και πλησιάζοντας ήδη προς το καλοκαίρι του 2016, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει για το θέμα αυτό και φυσικά ακόμη μια υπόσχεση του κ. Λαμπάκη θα παραμείνει ανεκπλήρωτη.
Όλα αυτά σε αντίθεση με τον κόμβο στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, του οποίου σε μικρό χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε η μελέτη, χρηματοδοτήθηκε το έργο και υλοποιήθηκε εδώ και λίγους μήνες για την ευκολία των οδηγών.
Ως δημοτική παράταξη θα ζητήσουμε ενημέρωση για την υπόθεση των δύο κόμβων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε τόσο για την αξιοπιστία όσο και για το πως υποδεχόμαστε κάθε φορά τις δηλώσεις του κ.Λαμπάκη.

Για την Παράταξη
Παύλος Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής
παράταξης”ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Συνεδρίαση της Επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2020 0
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη συναντήθηκαν χτες στο Δημαρχείο, τα μέλη της Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης που προΐσταται…

Στο πλευρό των αγροτών οι Περιφερειάρχες

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιανουαρίου 2016 0
Στον αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, συμπαρίσταται η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με ομόφωνο ψήφισμα του Διοικητικού της…