Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ (γράφει ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος)

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:58
100 0

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

Η αυριανή επετειακή ημέρα ,διακόσια χρόνια ελληνικής επανάστασης ,με παρακίνησε για παραινέσεις και προτροπές στους γιους μου , που αποτελούν την νέα γενιά ,από τον πατέρα τους .Τον πατέρα τους που είχε την τύχη να ζήσει τόσο τα εκατόν πενήντα χρόνια( 1971),νεαρό αμούστακο παιδί τότε, μέσα σε μια αναπτυσσόμενη ποικιλόμορφα Αθήνα και πρώτα ο Θεός αύριο( 2021) και τα διακόσια επετειακά , μέσα σε ένα περιβάλλον , με πάμπολλες συμπληγάδες πέτρες –ολετήρες για τον Ελληνισμό και την πορεία του στον χρόνο.

Είπα λοιπόν στους φερέλπιδες γιους μου , εγώ ο απερχόμενος σιγά -σιγά πατέρας τους , με λιγότερη ρώμη τώρα πια αλλά με περισσότερη πείρα και γνώση , τα πιο κάτω απλά , που είθε να αποτελέσουν πυξίδα για την μελλοντική πορεία της νέας γενιάς.

«Διακόσια χρόνια ελευθερίας , ποτισμένα με αίμα και θυσίες Ελλήνων , γιοί μου ! Ταυτόχρονα όμως διακόσια χρόνια διχόνοιας , Εθνικού διχασμού και μιζέριας ! Από αύριο στο σταυροδρόμι ανάμεσα στην αρετή και στην υποτέλεια , χαράζονται νέοι δρόμοι!…Το Έθνος βρίσκεται στην πιο αποφασιστική καμπή του .Να συνεχίσει να ζει …ή να χαθεί. Στο χέρι μας , τι θα κρατήσουμε και τι θα διώξουμε απ όλα εκείνα που δηλητηριάζουν την ύπαρξη μας ως Έλληνες. Στο χέρι μας , αν επιλέξουμε να συνεχίσουμε να λεγόμαστε Έλληνες ή να χαθούμε κονιορτοποιημένοι και αλλοτριωμένοι μέσα στον ίλιγγο του χρόνου. Η επιλογή διατήρησης της Εθνικής μας ταυτότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση .Μας περιβάλλουν « Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες…» Παρά ταύτα ας βαδίσουμε το κακοτράχαλο αλλά ελπιδοφόρο ταξίδι μέσα στο χρόνο για την πίστη του Θεού Αγία …!»

Σχετικά άρθρα

Δημοσχάκης: Η προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας της Θράκης χρήζει την ευλογία και την συνδρομή της Εκκλησίας

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Μαΐου 2020 0
Κλιμακώνει τις ενέργειές του ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, με επιστολές του προς τους Μητροπολίτες όλης…

Προληπτική απομακρυνση του ζωικού και πάγιου κεφαλαίου απο την περιοχή του Ερυθροποτάμου

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιανουαρίου 2021 0
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΖΩΙΚΟΥ & ΠΑΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων βροχοπτώσεων, αναμένεται υπερβολικός όγκος υδάτων στις παραποτάμιες περιοχές  του Ερυθροποτάμου…