Αυτονόητες απαντήσεις σε μη αυτονόητα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση του Εθνικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς»

Αναφορικά με τις καταγγελίες για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς» η Δημοτική Αρχή επισημαίνει πως εξακολουθεί να ισχύει για όλους τους δημότες, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με αυτόν οι ώρες κοινού για το ταρτάν, για τις διαδρομές 5 και 6, που έχουν καθοριστεί για χρήση από τους πολίτες κατά τις καθημερινές μέρες είναι: 07:30-10:00 / 12:00 – 15:30 / 19:30 – 21:00, ενώ για το Σάββατο 07:30-14:00.

Δικαίωμα χρήσης του χλοοτάπητα έχουν μόνον οι αθλητές των σωματείων ποδοσφαίρου που έχουν το Στάδιο ως έδρα, στα οποία έχει χορηγηθεί γραπτή άδεια παραχώρησης. Δικαίωμα χρήσης επίσης έχουν οι Αθλητές του Στίβου που έχουν καταλάβει έως και την 16η θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες.

Ο εκάστοτε φύλακας του Σταδίου έχει ως καθήκον την εφαρμογή του Κανονισμού, το πνεύμα του οποίου στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης μέσω της τήρησης της τάξης ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα και εντάσεις.

Οι πολίτες αντίστοιχα, έχουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τον κανονισμό, αλλά και την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς αυτόν και να σέβονται τους συναθλούμενους συμπολίτες και τους.

Κάθε συμπεριφορά που δε συνάδει με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός και ειδικά χρήση του χλοοτάπητα κατά τις ώρες που πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και ποτίσματος αυτού, δεν μπορεί να επιτραπεί.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» αποτελεί το εθνικό στάδιο της Αλεξανδρούπολης και ότι κάθε χρήση πέραν της προβλεπόμενης προξενεί επιβάρυνση και φθορά – ειδικά στον χλοοτάπητα – για την αποκατάσταση της οποίας απαιτείται πολύς χρόνος, κόπος και χρήμα, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε.

Προηγούμενο άρθροΖέτα Γκούσκου: “Στην τελική ευθεία για την μεγάλη συναυλία του Πολυκοινωνικού την Πέμπτη 20 Ιουλίου”
Επόμενο άρθροΤην Δευτέρα παραδίδεται ο νέος υπερσύγχρονος Γραμμικός Επιταχυντής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης