Η Δημοτική Αρχή απαντά στις καταγγελίες για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς»

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:59
538 0

Αυτονόητες απαντήσεις σε μη αυτονόητα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση του Εθνικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς»

Αναφορικά με τις καταγγελίες για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς» η Δημοτική Αρχή επισημαίνει πως εξακολουθεί να ισχύει για όλους τους δημότες, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με αυτόν οι ώρες κοινού για το ταρτάν, για τις διαδρομές 5 και 6, που έχουν καθοριστεί για χρήση από τους πολίτες κατά τις καθημερινές μέρες είναι: 07:30-10:00 / 12:00 – 15:30 / 19:30 – 21:00, ενώ για το Σάββατο 07:30-14:00.

Δικαίωμα χρήσης του χλοοτάπητα έχουν μόνον οι αθλητές των σωματείων ποδοσφαίρου που έχουν το Στάδιο ως έδρα, στα οποία έχει χορηγηθεί γραπτή άδεια παραχώρησης. Δικαίωμα χρήσης επίσης έχουν οι Αθλητές του Στίβου που έχουν καταλάβει έως και την 16η θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες.

Ο εκάστοτε φύλακας του Σταδίου έχει ως καθήκον την εφαρμογή του Κανονισμού, το πνεύμα του οποίου στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης μέσω της τήρησης της τάξης ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα και εντάσεις.

Οι πολίτες αντίστοιχα, έχουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τον κανονισμό, αλλά και την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς αυτόν και να σέβονται τους συναθλούμενους συμπολίτες και τους.

Κάθε συμπεριφορά που δε συνάδει με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός και ειδικά χρήση του χλοοτάπητα κατά τις ώρες που πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και ποτίσματος αυτού, δεν μπορεί να επιτραπεί.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» αποτελεί το εθνικό στάδιο της Αλεξανδρούπολης και ότι κάθε χρήση πέραν της προβλεπόμενης προξενεί επιβάρυνση και φθορά – ειδικά στον χλοοτάπητα – για την αποκατάσταση της οποίας απαιτείται πολύς χρόνος, κόπος και χρήμα, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε.

Σχετικά άρθρα

Χαράλαμπος Μιχαηλίδης: Απαντώντας στους μύθους των στελεχών της παράταξης του τέως Δημάρχου “Πόλη & Πολίτες” για δήθεν παραλήψεις του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Μαΐου 2021 0
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης: Απαντώντας στους μύθους των στελεχών της παράταξης του τέως Δημάρχου “Πόλη…

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος(Υπουργός Εθνικής Άμυνας): “Δεν θα έρθουν μετανάστες να εγκατασταθούν στη Θράκη”

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Οκτωβρίου 2019 0
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων και της στρατιωτικής παρέλασης για τα ελευθέρια της Ξάνθης που πραγματοποιήθηκαν υπό καταρρακτώδη βροχόπτωση, ο…

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Α΄ – Ο ΦΙΛΑΓΙΟΣ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Νοεμβρίου 2017 0
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Α΄ Ο ΦΙΛΑΓΙΟΣ   Επέτειος εικοσιπενταετούς  (1991-2016) ευκλεούς και τετιμημένης Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στον…