Η διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου, για πρώτη φορά ως μάθημα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 30 Ιουνίου 2018
480 0

Ως επίσημο μάθημα θα διδάσκεται για πρώτη φορά στα χρονικά σε ελληνικό πανεπιστήμιο, και αυτό πρόκειται να γίνει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Για να επιτευχθεί αυτό το γεγονός συνεργάστηκαν ο σύλλογος Ποντίων Φοιτητών του Τμήματος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών και ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ηλίας Πετρόπουλος.

Το ευχάριστο νέο ανακοίνωσε ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Ηλίας Πετρόπουλος, ως εξής:

«ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!

Η σημερινή Συνέλευση των Καθηγητών του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., επικύρωσε την απόφασή της και οριστικοποίησε την εισαγωγή από το νέο Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Σπουδών 2018 – 2019 ενός νέου μαθήματος με τίτλο “ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ Ι & ΙΙ” στο χειμερινό εξάμηνο (Γ΄) και στο εαρινό εξάμηνο (Δ΄) με επόπτη καθηγητή τον Ηλία Κ. Πετρόπουλο.

Την πρόταση κατέθεσε ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματός μας σε αγαστή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων. Ελπίζουμε ότι η εισαγωγή για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΧΡΟΝΙΚΑ ενός τέτοιου μαθήματος θα συμβάλλει στην διατήρηση, την επιστημονική μελέτη και την εμβριθέστερη έρευνα της ποντιακής διαλέκτου. Πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο των Φοιτητών μας για την επιτυχία αυτή!!! Το Τμήμα μας είναι το κατ’ εξοχήν και καθ’ ύλην αρμόδιο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της χώρας μας για την διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου διότι τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ευρύτερη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου»

ΠΗΓΗ efxinospontos.gr

Σχετικά άρθρα

«Έγκριση προμήθειας, με απευθείας διαπραγμάτευση, Εμβολίων κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών για τις ανάγκες της Δ/νσης Υγείας των Ζώων.»

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Σεπτεμβρίου 2015 0
Α Π Ο Φ Α Σ Η Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) Του Π.Δ. 63/2005 ΦΕΚ 98/Α΄/2005 «Κωδικοποίηση νομοθεσίας…

Γιάννης Ναϊτίδης: “Εκατοντάδες άνθρωποι έγιναν ένα με την φύση την Πρωτομαγιά , στον Πλατανότοπο Μαΐστρου , χωρίς να αφήσουν το αποτύπωμα τους φεύγοντας!”

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαΐου 2018 0
Όπως αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ναϊτίδης: Και τελικά είναι αρκετή μια μέρα, για να σε κάνει να χαμογελάς! Γιατί τελικά σε…