Η διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου, για πρώτη φορά ως μάθημα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 30 Ιουνίου 2018
548 0

Ως επίσημο μάθημα θα διδάσκεται για πρώτη φορά στα χρονικά σε ελληνικό πανεπιστήμιο, και αυτό πρόκειται να γίνει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Για να επιτευχθεί αυτό το γεγονός συνεργάστηκαν ο σύλλογος Ποντίων Φοιτητών του Τμήματος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών και ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ηλίας Πετρόπουλος.

Το ευχάριστο νέο ανακοίνωσε ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Ηλίας Πετρόπουλος, ως εξής:

«ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!

Η σημερινή Συνέλευση των Καθηγητών του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., επικύρωσε την απόφασή της και οριστικοποίησε την εισαγωγή από το νέο Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Σπουδών 2018 – 2019 ενός νέου μαθήματος με τίτλο “ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ Ι & ΙΙ” στο χειμερινό εξάμηνο (Γ΄) και στο εαρινό εξάμηνο (Δ΄) με επόπτη καθηγητή τον Ηλία Κ. Πετρόπουλο.

Την πρόταση κατέθεσε ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματός μας σε αγαστή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων. Ελπίζουμε ότι η εισαγωγή για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΧΡΟΝΙΚΑ ενός τέτοιου μαθήματος θα συμβάλλει στην διατήρηση, την επιστημονική μελέτη και την εμβριθέστερη έρευνα της ποντιακής διαλέκτου. Πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο των Φοιτητών μας για την επιτυχία αυτή!!! Το Τμήμα μας είναι το κατ’ εξοχήν και καθ’ ύλην αρμόδιο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της χώρας μας για την διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου διότι τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ευρύτερη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου»

ΠΗΓΗ efxinospontos.gr

Σχετικά άρθρα

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου: “Επικίνδυνη η απόφαση επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου” – “Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της Χώρας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για τον Έβρο και την Θράκη”

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2021 0
Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου παρακολουθεί με τεράστια ανησυχία την απροσδόκητη, ακατανόητη και επικίνδυνη απόφαση επέκτασης της υπάρχουσας δομής,…

Πασχάλιος Εγκύκλιος Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Απριλίου 2019 0
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ Πρὸς τοὺς Χριστιανοὺς τῆς Ἐπαρχίας μας Χριστὸς Ἀνέστη! ἀγαπητοί μου· Πέρασαν εἴκοσι αἰῶνες…