Ας είμαστε ειλικρινείς….

Η χώρα εδώ και δεκαετίες πλήττεται από την ανικανότητα των κυβερνητικών στελεχών που τοποθετούνται σε θέσεις λήψης αποφάσεων από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Άνθρωποι , στην πλειοψηφία τους άσχετοι και ανίκανοι, χωρίς κανένα απολύτως όραμα, καλούνται να χαράξουν εθνική πολίτικη σε διάφορους τομής. Οι συλλέκτες ψήφων, αφού γίνουν βουλευτές , γίνονται υπουργοί, ως ανταμοιβή για την …προσφορά τους στο κόμμα….

Γενικά δισκολεύομαι να κατανοήσω , πως ένας βουλευτής μπορεί ταυτόχρονα να είναι και υπουργός? Έχει καταργηθεί μήπως η έννοια της διάκρισης των εξουσιών? Έχει καταργηθεί σε αυτή την χώρα και η απλή λογική μήπως?…. Πως είναι δυνατόν να είναι υπουργός παιδείας, υγείας…ένας άνθρωπος, τελείως άσχετος, άρα και ανίκανος, που δεν είχε καμία επαφή με τον χώρο, άπλα επειδή έχοντας μεγάλο σόι , η μηχανισμούς προσέλκυσης κόσμου (ψήφων), έχει καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής?

Αλλα και ικανότητα να έχει σε κάποιον τομέα,…γιατί τον βλεπουμε να μεταπηδά απο ένα υπουργείο σε άλλο σε κάθε ανασχηματισμό, συμπληρώνοντας με περηφάνια  το βιογραφικό του με τα διάφορα υπουργεία που έχει διοικήσει. Τι είναι πια, παντογνώστης?… Και μη μου πει κανείς, οτι…μα, πολιτική διοίκηση κάνει ο υπουργός, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει!… Δεν μπορεί κάποιος να διοικεί έναν χώρο αν δεν τον γνωρίζει τουλάχιστον στοιχειωδώς. Στο κάτω κάτω της γραφής, εκ του αποτελέσματος δεν κρίνονται τα πράγματα?…Δεν βλεπουμε, οτι αυτό το σύστημα δεν αποδίδει, συνεπώς είναι λανθασμένο? Ότι η ανικανότητα, που έχει τεράστια καταστροφική δύναμη, είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά που υφιστάμεθα?…Γιατί λοιπόν στην θέση κάθε υπουργού να μην είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, που γνωρίζει το αντικείμενο, που έχει δουλέψει στον σχετικό χώρο, έχει πετύχει και αναγνωριστεί. Ανθρωπος που μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να συνδυάσει τις γνώσεις του με την χάραξη της συγκεκριμένης πολιτικής, και ας μην είναι του κόμματος?….. Αλλα, βλέπετε…άλλα είναι τα αξιολογικά κριτήρια σε τούτη τη χώρα……..

Ακούω κάθε φορά με ενδιαφέρον στο ραδιόφωνο maximum 93.6 την συζήτηση που κάνει ο Δημήτρης ο Κολιός με τον δημοσιογράφο απο την Ξάνθη, τον Βαγγέλη τον Βασιλειάδη…. Μιλούσαν σήμερα για το μεταναστευτικό, και για το ότι …η Ευρώπη θέλει να κρατήσει κάποιους Σύριους, που είναι άρτια μορφωμένοι, …χημικοί, γιατροί κ.α., και γιατί να μην τους κρατήσει η Ελλάδα τότε……. Εγώ λέω να μην τους κρατήσει η Ελλάδα. Διότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να τους αξιοποιήσει, και θα έχουν και αυτοί οι άνθρωποι την τύχη χιλιάδων ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης που, άρτια εκπαιδευμένοι σε διάφορους τομής της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν αξιοποιήθηκαν και αναλώθηκαν σε δουλειές της επιβίωσης, με αποτέλεσμα να χάσει πρώτη από όλους αυτή η χώρα. Γιατί? Διότι στις θέσεις λήψης αποφάσεων και πάλι …ήταν άνθρωποι ανίκανοι, που τοποθετήθηκαν εκεί, ως ανταμοιβή για τις ψήφους που κατάφεραν να συλλέξουν για το κόμμα τους.   Διαφωνείτε?…..

Αρθούρος Καραγκιοζίδης, καθηγητής

Προηγούμενο άρθροMε χρέωση… η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ στο μηχάνημα των EΛΤΑ
Επόμενο άρθροΤρομοκρατία στον 21ο αιώνα τι φταίει; (του Ν.Παπανικολόπουλου)