Η εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:24
454 0
Μετά από αίτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας αρχιμ. π. Ειρηναίος Λαφτσής μετέφερε την ιστορική εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στο Βόλο προκειμένου να εκτεθεί εις προσκύνηση και ευλογία των πιστών της εκεί Μητροπόλεως.
Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου τελέσθηκε η επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Βόλου. Την εικόνα μετέφεραν μέλη του Συλλόγου Θρακών Βόλου με τις παραδοσιακές θρακιώτικες ενδυμασίες μέχρι το κέντρο του Ιερού Ναού όπου και τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με ομιλία από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο.
Η εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας θα παραμείνει στον Βόλο μέχρι τις 28 Μαΐου, οπότε και θα επιστραφεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Φερών.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Φωταγωγήθηκε ο ημικόμβος της Εγνατίας Οδου στην είσοδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμφιτρίτης

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2017 0
Όπως αναφέρει ο κ. Ναϊτίδης Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης: Μετά από πολύ κόπο και αγώνα, ένα αίτημα των κατοίκων που φάνταζε…