Η εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:24
545 0
Μετά από αίτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας αρχιμ. π. Ειρηναίος Λαφτσής μετέφερε την ιστορική εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στο Βόλο προκειμένου να εκτεθεί εις προσκύνηση και ευλογία των πιστών της εκεί Μητροπόλεως.
Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου τελέσθηκε η επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Βόλου. Την εικόνα μετέφεραν μέλη του Συλλόγου Θρακών Βόλου με τις παραδοσιακές θρακιώτικες ενδυμασίες μέχρι το κέντρο του Ιερού Ναού όπου και τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με ομιλία από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο.
Η εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας θα παραμείνει στον Βόλο μέχρι τις 28 Μαΐου, οπότε και θα επιστραφεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Φερών.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

“Λίφτινγκ” για το διώροφο κτίριο όπου στεγάζεται τμήμα του Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης επί της Βενιζέλου

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Οκτωβρίου 2020 0
“Λίφτινγκ” για το διώροφο κτίριο όπου στεγάζεται τμήμα του Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης επι της Βενιζέλου. Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του…

Κυκλοφοριακό… έμφραγμα στην Αλεξανδρούπολη, απ’ την απόφαση για κλείσιμο της παραλιακής… και την ημέρα

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Μαΐου 2020 0
Κυκλοφοριακό… έμφραγμα παρουσιάζεται στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα στην κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας με τεράστιο κομφούζιο και ουρά αυτοκινήτων, από…