Η επομένη ημέρα..

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21/5/23,εξέπληξαν πολλούς ψηφοφόρους ,όπως άλλωστε και η  μεγάλη συνεχιζομένη αποχή, που άγγιξε το 42% αλλά και το 16% των ψηφισάντων, που δεν θα εκπροσωπούνται  στην Βουλή. Εκλογές έκπληξη τις ονόμασαν οι ασχολούμενοι αναλυτές των αποτελεσμάτων, βλέποντας το 40,79% της ΝΔ και το 20,07% του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το 11,46 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στα θετικά των αποτελεσμάτων της εκλογικής αυτής διαδικασίας ,είναι η καθαρή νίκη της ΝΔ με υψηλό ποσοστό, ιδιαιτέρως  για εκλογές που γίνονται με  το σύστημα της απλής αναλογικής. Είναι θετικό, διότι θα πάψουν οι αμφισβητήσεις που δηλητηριάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, την ήδη επιβεβαρυμένη από τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και θα επιτρέψουν είτε την δημιουργία κυβερνήσεως ,είτε την ήρεμη διαδρομή μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η νίκη της ΝΔ, ουσιαστικά νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηπιότητός του την προεκλογική περίοδο, δίνει αέρα νικητού και για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αλλά προκαλεί και σε εγρήγορση τα εκλογικά αντανακλαστικά. Τίποτε δεν είναι δεδομένο, ενώ πολλά είναι τα δύσκολα που προβάλλουν. Κάτι που εσκεμμένως τα ΜΜΕ, αρνούνται να προσεγγίσουν ρεαλιστικά ,είναι το θέμα των αποτελεσμάτων στην Ροδόπη. Με αποχή 47%,και άκυρα λευκα,3,23 %… και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι το Τουρκικό προξενείο  συνεργάζεται στενά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση τι κάνει η Ελληνική πολιτεία γι αυτό, η απάντηση είναι οφθαλμοφανής… μένει στις όμορφες εικόνες των δείπνων της Τουρκίας ,με το κουραστικό και παιδαριώδες αφήγημα της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Επιβάλλεται να μείνει στο θέμα αυτό περισσότερο απ’ ότι στην ικανοποίηση για τα αποτελέσματα, το επιτελείο του πρ.Πρωθυπουργού. Επιβάλλεται επίσης, πέραν πάσης καθυστερήσεως, να ασχοληθεί ο ίδιος σοβαρά με την τεράστια αποχή. Γιατί αλλιώς η νίκη, είναι Πύρρειος . Απέχει πολύ το 40,79% του 58% των ψηφοφόρων, από τον ίδιο αριθμό του έστω 90% που θα ήτο το ευκταίο. Αυτό είναι ένα ζήτημα, που φαίνεται να μην απασχολεί κανέναν εκ των πολιτικών, έστω κι αν χειροπιαστά δείχνει την απαξίωση σχεδόν των μισών Ελλήνων πολιτών για τις εκλογικές διαδικασίες και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα. Βεβαίως <χαλάει> την εικόνα ευφορίας λόγω του αποτελέσματος, όμως στις δημοκρατίες, προέχει η αλήθεια. Θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος ρεαλιστής ,ότι ο νικητής και αυτών των εκλογών ήτο η αποχή, αλλά η αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον ,δεν επιτρέπει την δια  φωνής ,έκφράσή του

Το αισιόδοξο απόσταγμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας, είναι η ρήψη στον κάδο των αχρήστων για το κοινοβούλιο, του Κόμματος Μέρα 25,του ιδιοτρόπου και επικινδύνου Γιάν<ν>η  Βαρουφάκη. Όλοι οι Έλληνες πλήρωσαν τις κλειστές τράπεζες του 2017,μαζί βεβαίως με την οικονομία της χώρας. Όλοι ανέχθηκαν τις έως ψυχικής διαταραχής <πολιτικές του ιδιοτροπίες> ,την δημιουργική του ασάφεια και τον εμπαιγμό του για σοβαρά θέματα. Ευχή να μην ξαναπλησιάσει στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Έτερο καλό αποτέλεσμα ,αυτής της εκλογικής αναμετρήσεως, είναι η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτού του αριστερής  προελεύσεως και αποκλίσεως μορφώματος, που με την συνδρομή των αποσχισθέντων από το ΠΑΣΟΚ, για 5,5 χρόνια, κατέστρεψε την Ελληνική οικονομία, δεσμεύοντας για 100 χρόνια την Ελλάδα και έφερε με την πολιτική των ανοικτών συνόρων, εκατοντάδες χιλιάδες   λαθρομετανάστες στην χώρα. Μα πάνω απ’ όλα ξεπούλησε την ιστορική χρυσή παρακαταθήκη της Ελλάδος και της Μακεδονίας, μαζί με όνομα, γλώσσα και εθνότητα στους Σλάβους Σκοπιανούς. Η επομένη ημέρα, προφανώς θα βρεί το συνονθύλευμα ,διασπώμενο εις τα εξ ών συνετέθη  άνευ ιδεολογικού ερείσματος. Πολλοί θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, το μητρικό τους κόμμα, ήδη δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών ότι άρχισε η επιστροφή τους. Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας κρατήσει τις δυνάμεις του ακμαίες, λόγω των πολιτικών <βολέματος> που ακολούθησε κατά την περίοδο της ακμής του, επανασυσπειρώνεται και προφανώς θα είναι η έκπληξη των αμέσως επομένων εκλογών.

Όσο για την μεγάλη νικήτρια ΝΔ, καλόν είναι την ενός μηνός προεκλογική περίοδο, να την διαχειρισθεί με χαμηλούς τόνους .Στο  πρόγραμμά της επιβάλλεται να ξεκαθαρίζει την θέση της για τα μείζονα εθνικά θέματα που ελλοχεύουν και να είναι σαφής με ξεκάθαρο πατριωτικό πρόσημο. Να προσπαθήσει να συσπειρώσει κι άλλο την βάση της, κάτι που έκανε τις τελευταίες προεκλογικά ημέρες, μερικώς. Να δεσμευθεί για τις θέσεις της για τους Έλληνες των αλύτρωτων πατρίδων. Να δείξει την πρόθεσή της από νωρίς για την απόκρουση κάθε προσπαθείας επιβολής των Πρεσπών του Αιγαίου, από <φίλους>. Να ξεκαθαρίσει σαφώς την Θέση της στους γείτονες για την Θράκη και φυσικά να ξεκαθαρίσει πλήρως το θέμα των προθέσεών της για το λαθρομεταναστευτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίζει, καλό είναι η μετά των εκλογών περίοδος να βρεί την ΝΔ συσπειρωμένη με όσους σέβονται τις αρχές της. Το ότι κάτω από τον φόβο της επανεκλογής στην πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εθνοκτόνες πολιτικές του και τις βλακώδεις εμμονικές του θέσεις περί φορολογίας, ΕΦΚΑ και προσδιορισμού της μεσαίας κοινωνικής τάξεως, σε οικονομικό επίπεδο ζητιάνου, συσπειρώθηκε ο κόσμος, ας μην την εφησυχάζει… ο δρόμος είναι δύσκολος, έχει στροφές και ο νόστος για τα φιλοξενούμενα απ’ αυτήν παιδιά του ΠΑΣΟΚ, σιγοκαίει. Ας εξακολουθήσει την πολιτική των ανοικτών θηρών με προϋποθέσεις όμως, συνδράμοντας και στην δημιουργία μιάς αξιολόγου αντιπολιτεύσεως. Χρειάζεται η σωστή αντιπολίτευση στην Δημοκρατία, όπως χρειάζονται και οι συναινέσεις στα μείζονα εθνικά θέματα.

Τέλος καλό είναι να φροντίσει να λειτουργεί ουσιαστικά και όχι πολιτικά και επικοινωνιακά μόνον ,σε σοβαρά κοινωνικά υπαρκτά θέματα. Ας μην ξεχνά, ότι υπάρχουν 800.000 ψηφίσαντες ,που η ψήφος τους δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο. Έχει την δυνατότητα ,με εθνική πανστρατιά, ξεφεύγοντας από αντινατιβιστικές εμμονές, από αριστερολάγνες  εκφάνσεις  και από την προσκόλληση στις επιταγές των δικαιωματιστών, να κερδίσει τους περισσοτέρους εξ αυτών των Ελλήνων.

Είναι ευκαιρία, γιατί οι βάρβαροι ίσως αργήσουν να ξαναφανούν.

Είναι υποχρέωση στους Έλληνες και στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” στο Διδυμότειχο
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια επιστολή της δημοτικής παράταξης «Ορεστιάδα Νέα Ξανά»