Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων τιμήθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:02
74 0

Εκατόν έξι χρόνια σωυμπληρώνονται φέτος από τις απαρχές της συστηματικής εξόντωσης ενάμισι εκατομμυρίου Αρμενίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μιας τραγωδία που σφράγισε ανεξίτηλα τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, μια γενοκτονία που συνέθλιψε έναν ακμαίο χριστιανικό πυρήνα στο νότιο τμήμα του Καυκάσου και σχεδόν αφάνισε έναν πανάρχαιο λαό.

Η Αλεξανδρούπολη αποτίμησε φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και στα πρόσφατα θύματα του πολέμου στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Γκαραμπάχ), επιβεβαιώνοντας τους μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς της περιοχής με τον Αρμένικο λαό , επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία με την κατάθεση στεφάνων.

 

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Μεταφορικό ισοδύναμο για όλο τον Έβρο! Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Εβρίτικων προϊόντων είναι ζήτημα επιβίωσης!”

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Αυγούστου 2018 0
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του…

Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ συνάντησε φορείς της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιουνίου 2018 0
Συνάντηση στο γραφείο του Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στην Αθήνα είχαν φορείς της Αλεξανδρουπολης Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος,…