Η θαυματουργική εμφάνιση της Πορταϊτίσσης εορτάστηκε στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων , στην Κορνοφωλιά Σουφλίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:44
586 0

Η θαυματουργική εμφάνιση από τη θάλασσα της ιεράς εικόνος της Πορταϊτίσσης στην Ιερά Μονή των Ιβήρων γιορτάσθηκε και στο Μετόχι της Αγιορείτικης αυτής Μονής, που βρίσκεται στην Κορνοφωλιά Σουφλίου, με συμμετοχή πλήθους πιστών, την Τρίτη της Διακαινησίμου. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος στη συνέχεια ετέλεσε, κατά το ειωθός, τον αγιασμό στην φιάλη του Μετοχίου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της XII Μεραρχίας Στρατηγός Δημήτριος Κούκος και οι Διοικητές της 7ης και 50ης Ταξιαρχίας Ιωάννης Ευσταθίου και Ιωάννης Τσιόπλος αντίστοιχα και άλλοι επίσημοι.

Αφού  ανεγνώσθη η Πατριαρχική Απόδειξη επί τη Λαμπροφόρω εορτή της Αναστάσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ για την πρόσκληση, συνεχάρη την Γερόντισσα Εφραιμία και την αδελφότητα του Μετοχίου για την ένζηλο προσφορά τους στον Έβρο και ευχήθηκε τα δέοντα στο πλήθος των ευλαβών προσκυνητών. Τελειώνοντας σημείωσε την ευεργετική παρουσία του Ιερού Μετοχίου στην περιοχή και τους δεσμούς, που καλλιεργούνται με την Αγιώνυμο Πολιτεία του Άθωνα.

Την προηγουμένη, Δευτέρα της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και διένειμε πασχαλινά αυγά στους ασθενείς και το προσωπικό του νοσηλευτικού καθιδρύματος ευχηθείς στους μεν ασθενείς ταχεία ανάρρωση και στο δε προσωπικό δύναμη και υπομονή στην υπεύθυνη διακονία τους.

Σχετικά άρθρα

Ελένη Ιντζεπελίδου – “Απαξιωτικοί – Προκλητικοί – Ειρωνικοί χαρακτηρισμοί Λαμπάκη για το Διαγωνισμό Πίττας”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουλίου 2019 0
Στο τελευταίο από τα “έκτακτα” δημοτικά συμβούλια – παρωδίες του Βαγγέλη Λαμπάκη και των μελών της παράταξης του, ακούσαμε έκπληκτοι…

MIA KΑΚΟΦΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ. Σε σχέση με την πρόταση μομφής προ ημερησίας διατάξεως (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο Δρ. Νομικής ,Δικηγόρο)

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιουνίου 2018 0
Έγινε κι αυτό .Η πρόταση μομφής  από την αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Αλέξη χωρίς Τσίπα    εξ αιτίας της συμφωνίας…