Πλήρη τηλεοπτική κάλυψη στη Θράκη με ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα.

Να υπερβεί την τουρκική πολιτική με τα δορυφορικά πιάτα που προσφέρονται στους πολίτες της περιοχής, ετοιμάζεται η κυβέρνηση με μια κίνηση. Πέρα από τις εργασίες για τη βελτίωση του σήματος της ΕΡΤ, σε συνεργασία με τις πλατφόρμες Nova και OTE TV θα προσφέρει δωρεάν το σύνολο των καναλιών εθνικής εμβέλειας που θα προκύψουν από το διαγωνισμό, μαζί με τα προγράμματα της ΕΡΤ, με δορυφορική μετάδοση και χρήση αποκωδικοποιητή στους Έλληνες μουσουλμάνους της περιοχής.

Οι κάτοικοι επί πολλά χρόνια την κουλτούρα της παρακολούθησης των τηλεοπτικών καναλιών από  δορυφόρο, κυρίως τουρκικών προγράμματων. Η ελληνική κυβέρνηση θα μπει σε αυτό το πεδίο και θα δώσει τη δυνατότητα της δωρεάν παρακολούθησης των ελληνικών σταθμών και ότι άλλο θα θελήσει να προσφέρει μια επιχείρηση. Θα πρόκειται δηλαδή για ένα ξεχωριστό πακέτο που θα προσφέρουν οι δύο πλατφόρμες, οι οποίες θα είναι υποχρεωμένες για τη δωρεάν μεταφορά του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, όπως συμβαίνει με τα προγράμμα της ΕΡΤ. Στη συνέχεια όποιος από τους κατοίκους θα θέλει και τα συνδρομητικά κανάλια από τις δύο πλατφόρμες θα πληρώνει το ανάλογο αντίτιμο.

Πηγή: typologies.gr

Homepage

Προηγούμενο άρθροO Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, μελος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το νέο Δ.Σ. των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης