Η κυβέρνηση επανέφερε την τροπολογία για τη Θράκη… στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου!

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:16
675 0

Η “ευαίσθητη” για την Θράκη τροπολογία που αφορά στην αυτοαποκαλούμενη “τουρκική” ένωση επανέρχεται με αλλαγές. Είναι η δεύτερη φορά που η εν λόγω ρύθμιση επιχειρείται να περάσει στη Βουλή, καθώς την πρώτη φορά υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην τροπολογία υπάρχουν αλλαγές. Προβλέπεται συγκεκριμένα πως “η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, επίσης, μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώματος που αφορά στον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την επιφύλαξη των όρων και περιορισμών που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται μέσα σε προθεσμία 90 ημερών, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του ΕΔΑΔ”.

Μένει να αποδειχθεί εάν οι αλλαγές αυτές ικανοποιούν τους κυβερνητικούς εταίρους…

newsit.gr

 

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο αδέσποτο στο Προεδρικό Μέγαρο – Υιοθετήθηκε γατάκι από την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Νοεμβρίου 2020 0
Eνα από τα γατάκια που διασώθηκαν μέσω της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου, την Καλυψώ, υιοθέτησε επίσημα η Πρόεδρος της  Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία επανειλημμένα…