Αναστάσιος Δημοσχάκης: Η Κυβέρνηση οδηγεί στην ακυβερνησία τους Δήμους και τις Περιφέρειες με την λεγόμενη απλή αναλογική

Δημοσιεύτηκε στις: at 18 Μαΐου 2018
347 0

Η ΝΔ υπερασπίζεται την αυτοτέλεια και την αυτοδυναμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Σε Ημερίδα και ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε χθες (16/05) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης  η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Ν Δ για τις επερχόμενες αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης, παρουσία του Γραμματέα Π Ε της Ν Δ, Λ.Αυγενάκη και θεσμικών φορέων της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στην εισήγησή του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

  • Με το σύστημα της λεγόμενης απλής αναλογικής που θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση, μέσω της δήθεν μεταρρύθμισης «Κλεισθένης 1», οι Περιφέρειες και οι Δήμοι οδηγούνται σε ακυβερνησία και αναποτελεσματικότητα !
  • Στόχος των εμπνευστών αυτού του Νομοσχεδίου είναι να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δυο βαθμών που έχει.
  • Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι σέβεται την αυτονομία και την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την θέλει να δίνει λύσεις στα προβλήματα του πολίτη, χωρίς να αποτελεί πεδίο για κομματικούς τακτικισμούς.
  • Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι να βοηθάει στην εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών και δεν πρέπει να αποτελέσει την προέκταση ενός κομματικού βραχίονα.

Επειδή οι εθνικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από τις αυτοδιοικητικές δεν πρόκειται να γίνει πράξη η δήθεν απλή αναλογική, γιατί θα την καταργήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σχετικό νόμο της.

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη 53χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2019 0
Συνελήφθη 53χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος…

Απονομή μεταλλίου Α’ Τιμής στην Αρχαιολόγο κα Πολυξένη Τσατσοπούλου-Καλούδη από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαρτίου 2018 0
Με το Μετάλλιο Α’ Τιμής, την υπέρτατη τιμή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τιμήθηκε η Αρχαιολόγος και Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, κα Πολυξένη…