Η λαμπρή πανήγυρις της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες

Δημοσιεύτηκε στις: at 2:39 μμ
575 0

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου οι Ορθόδοξοι ανά τον κόσμο χριστιανοί εόρτασαν πανηγυρικά την “εκ του θανάτου εις την Ζωήν” μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην Μητρόπολή μας εόρτασαν πολλοί ενοριακοί Ναοί με τον κεντρικό εορτασμό να πραγματοποιείται στην “Κυρία της Θράκης”, την προστάτιδα και έφορο των απανταχού Θρακών, την Παναγία την Κοσμοσώτειρα στις Φέρες.

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου τελέσθηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Ναού της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες ο Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία πλήθους πιστών και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Το πρωί της Πέμπτης 15 Αυγούστου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά το έθος τελέσθηκε το κτιτορικό μνημόσυνο του σεβαστοκράτορα Ισαακίου Κομνηνού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις του φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης – Ενημέρωσαν τους μαθητές στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Απριλίου 2018 0
Ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σαπών και το Φιλοζωικό Σωματείο “Κιβωτός ” Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε ενημερωτική…