Η λαμπρή πανήγυρις της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:39
659 0

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου οι Ορθόδοξοι ανά τον κόσμο χριστιανοί εόρτασαν πανηγυρικά την “εκ του θανάτου εις την Ζωήν” μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην Μητρόπολή μας εόρτασαν πολλοί ενοριακοί Ναοί με τον κεντρικό εορτασμό να πραγματοποιείται στην “Κυρία της Θράκης”, την προστάτιδα και έφορο των απανταχού Θρακών, την Παναγία την Κοσμοσώτειρα στις Φέρες.

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου τελέσθηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Ναού της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες ο Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία πλήθους πιστών και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Το πρωί της Πέμπτης 15 Αυγούστου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά το έθος τελέσθηκε το κτιτορικό μνημόσυνο του σεβαστοκράτορα Ισαακίου Κομνηνού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά άρθρα

Κριτού Κριτής: “Η μαρίνα στην Αλεξανδρούπολη είναι έτοιμη… Υπάρχει από το 1964 στη Μάκρη…”

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Απριλίου 2019 0
Όπως αναφέρει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης κ. Κριτού Κριτής:  Η ΜΑΡΊΝΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ ΕΊΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ… ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΠΌ ΤΟ 1964 ΣΤΗΝ…

“Ταμάχι: Το μόνο που διακονεί η Τουρκία, στις διερευνητικές” (γράφουν ο Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2021 0
“Ταμάχι: Το μόνο που διακονεί η Τουρκία, στις διερευνητικές.” Γράφουν ο Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου           Η μόνιμη επωδός κάθε…