Η Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφαση Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης για σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας

Δημοσιεύτηκε στις: at 16:39
472 0

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να μας ενημερώσουν εγγράφως με βάση ποιον Κανονισμό ένα τόσο σημαντικό θέμα για το οποίο δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, έρχεται για συζήτηση χωρίς εισήγηση, χωρίς ενημέρωση  και απ΄ότι  φαίνεται προαποφασισμένο από τους «εταίρους». Επίσης να μας ενημερώσουν τι συγκεκριμένα περιλαμβάνει η σύσταση ενεργειακής κοινότητας και από ποιόν θα υλοποιηθεί και ποιος θα το διαχειρίζεται.

Η κυβέρνηση πιστή στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.,  στοχεύει με αυτό το νομοσχέδιο  να  ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματική λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης, ενώ δημιουργεί ακόμη περισσότερο ελεύθερο χώρο για τα ιδιωτικά κεφάλαια να επενδύσουν στο χώρο της Ενέργειας. Στο παιχνίδι ως «λαγοί» αυτής της πολιτικής μπαίνουν  και οι Δήμοι για να παράγουν και να πουλούν ηλεκτρικό ρεύμα.

Φυσικά και δεν είμαστε αντίθετοι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όταν παράγουν ρεύμα  προς όφελος των λαϊκών νοικοκυριών. Είναι γνωστό όμως ότι η ενίσχυση των ΑΠΕ στη χώρα μας,  από το 2009, αποτέλεσε έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες εκτίναξης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά που από το υστέρημά τους πληρώνουν βαρύ χαράτσι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στους επιχειρηματίες των ΑΠΕ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι σε καθαριότητα-φύλαξη-σίτιση του Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: “Εν μέσω πανδημίας η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Α. προσπαθεί να φέρει εργολάβους”

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2021 0
Οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα στη φύλαξη και στη σίτιση (ΣΟΧ) στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους, πως εν μέσω…

Γιάννης Φαλέκας: “Μια διαχρονική ”ζεστή” προσφορά από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει εφέτος στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης , στο Αρίστηνο της Δημοτικής ενότητας Τραϊανούπολης…”

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Φεβρουαρίου 2019 0
Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης , Ενεργιας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φαλέκας: Μια διαχρονική ”ζεστή” προσφορά από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης…

Ευάγγελος Λαμπάκης: “Είμαι κατά της πολιτιστικής καμαρίλας – Ζητώ από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να απεγκλωβιστούν από τα 2-3 μέλη της ΕΠΟΦΕ”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιουνίου 2018 0
Το πρωί της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α., κ. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης…