Η μεγαλοφάνεια της μικρότητας (του Αρθούρου Καραγκιοζίδη)

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:00
327 0

Η μικρότητα μπορεί να κρύβεται, αλλά αν υπάρχει, είναι στοιχείο ταυτότητας και δεν εξαφανίζεται ποτέ. Εκσφενδονίζεται σαν ένα έσχατο όπλο, όταν δεν υπάρχουν σοβαρά και ευπρεπή επιχειρήματα, αποκτώντας μορφή ύβρης πεζοδρομίου και χυδαιότητας.

Ο πρώην υπουργός…κ.Ανδριανόπουλος με αφορμή τα γεγονότα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα αποκάλεσε….ροσωπόντιο εξολοθρευτή…τον Ιβάν Σαββίδη. Προφανώς για να τον προσβάλλει, αλλά στο πρόσωπό του να προσβάλλει και χιλιάδες ανθρώπους, Ελληνες απο την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η ερώτησή μου είναι απλή. Με ποιο , ηθικό τουλάχιστον δικαίωμα το κάνετε αυτό κύριε….πρώην υπουργέ?…Από που αντλείτε την βεβαιότητα, ότι το γεγονός και μόνο, ότι εσείς έτυχε …να γεννηθείτε στον Ελλαδικό χώρο, σας προσφέρει κάποια πολιτισμική η οποιαδήποτε άλλη υπεροχή?…..

…Τον αποκαλείτε …εξολοθρευτή, γιατί άραγε? Διότι έχει το σθένος να λέει τα πράγματα με το όνομά τους,…να αγωνίζεται με κάθε δυνατό τρόπο για την αναγέννηση και την προκοπή αυτής της χώρας, την οποία την νιώθει Πατρίδα?….Εσείς?…Εσείς, που το πολιτικό σύστημα, στο οποίο συμμετείχατε ενεργά, την έχει φέρει την χώρα αυτή στο χείλος του γκρεμού?….

Προσβάλλετε τον άνθρωπο, χαίρει στις ενέργειες του οποίου σήμερα ζωντανεύει το αίσθημα του Ελληνισμού ακόμα και εκεί,όπου εσείς και το σύστημά σας δεν τολμούσε να αναφερθεί καν, όπως στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, όπου κάθε χρόνο πλέον γίνεται η λειτουργία και την παρακολουθεί όλος ο κόσμος?…Εσείς?…Που το σύστημα, στο οποίο συμμετείχατε….με αφορμή την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού περιορίζεται κάθε φορά σε τυπικές και υποκριτικές δήθεν εκδηλώσεις, και αυτές όχι στις 19 του Μάη, αλλά την…πλησιέστερη Κυριακή?….

…Προσβάλλετε χιλιάδες κόσμο…Έναν ολόκληρο λαό, που τόσα χρόνια στην ξενιτιά διατήρησε και μετάδωσε το πνεύμα του Ελληνισμού. Με ποιο δικαίωμα , κύριε πρώην υπουργέ?…Και μην μου πείτε το …κουτοπόνηρο που ακούγεται συχνά….μα…πόντιοι από την Ρωσία είναι…εξ ου και οι…ρωσοπόντιοι….Όχι κύριε,…Ελληνες απο τη Σοβιετική Ένωση είναι οι άνθρωποι…Τιμή τους και καμάρι τους και το ένα και το άλλο!….

…Όσο για εσάς…μάλλον πρέπει να ντρέπεστε….

 

Αρθούρος Α. Καραγκιοζίδης, καθηγητής.

Σχετικά άρθρα

Επιμελητήριο Έβρου: Δωρεά Φορητού Παιδιατρικού Αναπνευστήρα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Φεβρουαρίου 2021 0
Τη δωρεά ενός Φορητού Παιδιατρικού Αναπνευστήρα στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, οργάνωσε και διεκπεραίωσε το Επιμελητήριο…

767.524 ευρώ στους Δήμους του Έβρου «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19»

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Νοεμβρίου 2020 0
Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών (αριθμ. 79903/20.11.2020) δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και…

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ “ΑΝΑ.Σ.Α.” ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιανουαρίου 2016 0
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α” με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Φιλοζωϊκού Σωματείου…

Στα όρια χρεοκοπίας οι πράκτορες Τουρισμού Μακεδονίας και Θράκης – Ζητούν απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Φεβρουαρίου 2021 0
Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη απέστειλε η…