Το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής της μυροφόρου και ισαποστόλου, της οποίας η προσωπικότητά της έχει διαβληθεί πολύ ιστορικά.

Με αφορμή την εορτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, η Ιερά Μητρόπολις τo απογευμα της  Παρασκευή 21 Ιουλίου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Αρχιερατικός Εσπερινός για τη μνήμη της Αγίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως  κ.κ. Ανθίμου.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως πραγματοποιηθηκε προβολή ταινίας με τη ζωή της Αγίας Μαρίας.

Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, καταγόταν από τα Μάγδαλα, πόλη που βρίσκεται δυτικά της θάλασσας της Γαλιλαίας. Όταν πληροφορήθηκε για τον Χριστό, πήγε κοντά του και απαλλάχθηκε από τα επτά δαιμόνια που την ενοχλούσαν και στην συνέχεια έγινε μαθήτρια του. Αυτή, μάλιστα, κατά την Ανάσταση του Κυρίου ήλθε πρώτη στον τάφο Του με αρώματα, και άγγελοι ντυμένοι στα λευκά ανήγγειλαν σ’ αυτή την Ανάσταση Του. Η Μαρία, μετά την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, εξακολούθησε να διακονεί στην πρώτη χριστιανική Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ. Έπειτα πήγε στην Έφεσο, κοντά στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, οπού και πέθανε. Τάφηκε στην είσοδο της σπηλιάς, όπου αργότερα εκοιμήθησαν οι επτά παίδες εν Εφέσω.

Ρεπορτάζ Γιάννης Ναλμπάντης

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή από κατάστημα και κατοχή ναρκωτικών
Επόμενο άρθροΤοποθετήθηκαν οι νέοι βατήρες στο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης