Η «νέα ΜΟΜΑ» προορίζεται για την «εξυπηρέτηση» του Μεταναστευτικού, με βαση το κείμενο του νομοσχεδίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:16
431 0

Με πολυνομοσχέδιο – μαμούθ, παρεμβαίνει η κυβέρνηση στα θέματα του υπουργείου Αμύνης.

Μεταξύ των άλλων, στο σχέδιο νόμου που δόθηκε χτες σε δημόσια διαβούλευση, καθορίζεται ο διαφορετικός χρόνος θητείας που θα πρέπει να μένει στο πόστο του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί των τριών Σωμάτων, συστήνεται εντός του υπουργείου Αμύνης ένας «υπερφορέας» για την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργείται επιτέλους το «όνειρο» του κ. Πάνου Καμμένου για τη «νέα ΜΟΜΑ» (ΜΟΜΚΑ), η οποία, όπως φαίνεται από το κείμενο του νομοσχεδίου, προορίζεται για την «εξυπηρέτηση» του Μεταναστευτικού, δίδεται η δυνατότητα στα Γενικά Επιτελεία να προβαίνουν από μόνα τους σε προμήθειες αμυντικού υλικού και οπλικών συστημάτων (!), κλείνουν και συνενώνονται στρατιωτικές Σχολές, ενώ ρυθμίζεται πλειάδα θεμάτων που έχουν να κάνουν με μονιμοποιήσεις, μεταθέσεις, ιεραρχικής ανόδου, και σταδιοδρομίας του προσωπικού.

Ειδικότερα, στο πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων υπουργείου Εθνικής Αμυνας», καθορίζεται τριετής θητεία με δικαίωμα παράτασης για ένα επιπλέον έτος, για τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ), και διετής θητεία με δικαίωμα παράτασης ενός χρόνου, για τους αρχηγούς των τριών Γενικών Επιτελείων (ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΓΕΣ).

Να σημειωθεί πως, έως τώρα δεν υπήρχε αυστηρά προσδιορισμένο χρονικό διάστημα θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών των τριών Οπλων, και έτσι ήταν δυνατόν να αποστρατεύονται με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Αμύνης.

Μάλιστα, συχνά, ανάλογα με τις επιθυμίες της κάθε κυβέρνησης, είτε «ξηλώνονταν» νωρίτερα οι αρχηγοί, είτε παρατεινόταν -κατά το δοκούν- η θητεία τους. Μάλιστα, στον Στρατό Ξηράς, τα τελευταία χρόνια άλλαξε σειρά αρχηγών, αφού κάθε ένα – ενάμισι έτος αποφασιζόταν η αποστρατεία του αρχηγού ΓΕΣ.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ

www.e-typos.com

Σχετικά άρθρα

Αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ενάντια στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιουνίου 2020 0
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ» Ρόδου 36 (9ο Δημοτικό Σχολείο) Αλεξ/πολη 68133 Ηλ. ταχυδρομείο: spealevr@gmail.com Blog: https://sepealex.wordpress.com Συναδέλφισσες, συνάδελφοι…

Συνάντηση Βελόπουλου με Σύλλογο “Αινήσιο Δέλτα” στην Αλεξανδρούπολη: “Είναι cazus belli το Κέντρο Φιλοξενίας”

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Ιανουαρίου 2021 0
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα”, των κυνηγών, ψαράδων που έχουν τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου και έπαιξαν…