Η νεολαία της Αλεξανδρούπολης κινητοποιείται για το Κλίμα

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:15
271 0

Από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον πλανήτη συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις Climate Strike για το κλίμα, απαιτώντας κλιματική δικαιοσύνη και άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η Αλεξανδρούπολη συμμετέχει στο παγκόσμιο κίνημα με ειρηνική συγκέντρωση-διαμαρτυρία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας.

 

Η δράση διοργανώνεται από την μαθητική ομάδα Fridays for Future Alexandroupoli και υποστηρίζεται από πλήθος τοπικών συλλoγικοτήτων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

 

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης και ενεργούς πολιτειότητας από μικρή ηλικία, η νεολαία της Αλεξανδρούπολης απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, προκειμένου την Παρασκευή το απόγευμα να κατακλύσουμε το Πάρκο Ανεξαρτησίας με δημιουργικά συνθήματα, χρώματα, μουσικές και θετική ενέργεια, όπως είδαμε να γίνεται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του κόσμου.

 

Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, ενώνουμε τις φωνές μας για την άμεση λήψη μέτρων που θα προστατέψουν τον τόπο μας και τις ζωές μας από την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ενωμένοι γύρω από τον κοινό σκοπό, ευαισθητοποιούμε τους συμπολίτες μας και τη νέα γενιά, διαδίδοντας το μήνυμά μας για ένα καλύτερο μέλλον σε έναν υγιή και ζωντανό πλανήτη.

 

Η κινητοποίηση της 27ης Σεπτεμβρίου υποστηρίζεται από τις εξής ομάδες/κοινότητες/οργανώσεις:

 

  • Fridays for Future Alexandroupoli
  • Τα φυλλαράκια του ΤΕΕΠΗ
  • Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης
  • Οικολογική Εταιρεία Έβρου
  • Κοινό Έδαφος
  • 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης
  • 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης
  • ΣΥ.Μ.Α / Musicians of Alexandroupolis
  • Φιλοζωικό Σωματείο “Κιβωτός” Αλεξανδρούπολη
  • Φιλοζωικός σύλλογος Σουφλίου Τυχερού Ορφέα νοιάΖΩμΑι

 

και η λίστα μεγαλώνει..

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/353364685571373/

Σχετικά άρθρα

Έθιμα Χριστουγέννων στην Θράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Δεκεμβρίου 2015 0
Τα έθιμα των Χριστουγέννων και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αποτέλεσαν κομμάτι της συλλογικής μνήμης του Θρακικού ελληνισμού, διέφεραν πολλές φορές από…

Απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το Βατοπέδι προτείνει ο Εισαγγελέας – “δεν προέκυψε δόλος για κανέναν από τους κατηγορούμενους”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Δεκεμβρίου 2016 0
Την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων για την υπόθεση των ανταλλαγών μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου, πρότεινε…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.με.Α Έβρου με αφορμή την 3η Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Δεκεμβρίου 2017 0
Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Με αφορμή την ημέρας αυτή, ο Σύλλογος…