Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΈΒΡΟΥ: Το Περιβάλλον το δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές… για αυτό οφείλουμε να το προστατέψουμε – Ξεκάθαρη θέση κατά των Χρυσωρυχείων στη Θράκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 10 Μαΐου 2020
215 0

Τηλεδιάσκεψη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΈΒΡΟΥ για το Περιβάλλον με τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Σωκράτη Φάμελλου. Συνεχίζει τις τηλεδιασκέψεις η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με τοπικούς φορείς και την συμμετοχή κεντρικών στελεχών του κόμματος.

Την Πέμπτη 07-05-2020 η τηλεδιάσκεψη αφορούσε το περιβάλλον και τις επιπτώσεις του νέου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι φορείς που συμμετείχαν: Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Παναγιώτης Χαριτιδης, ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του ΔΕΛΤΑ Έβρου κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στους φορείς διαχείρισης της Θράκης κα Αναστασία Μιρλή και ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου κ. Γιώργος Δεμερίδης.

Επίσης συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο συντονιστής της Ν.Ε Έβρου Σπύρος Δέδογλου, ο οποίος είχε και την ευθύνη του συντονισμού της συζήτησης, ο αναπληρωτής συντονιστής Μενέλαος Μαλτέζος, εκπρόσωπος της θεματικής ομάδας Περιβάλλοντος, όπως πάντα η βουλευτής του κόμματος στο νομό Νατάσα Γκαρά και φυσικά ο προσκεκλημένος Σωκράτης Φάμελλος.

Η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και αποδείχθηκε χρήσιμη για όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις.

Ο κ. Φάμελλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε περιβαλλοντοκτόνο, και γιατί παραβιάζει το άρθρο 24 του συντάγματος . Βεβαίως ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην διαχείριση των αποβλήτων που ενδιαφέρει άμεσα την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε αυτό που δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς, είναι ότι το περιβάλλον, μας το έχουν δανείσει οι επόμενες γενιές και για αυτό οφείλουμε να το προστατεύσουμε.

Επειδή με το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση υπάρχει κίνδυνος επαναφοράς του ζητήματος των χρυσωρυχείων, όλοι επανέλαβαν την πάγια αντίθεση σε αυτή τη “επένδυση”.

Το κάλεσμα του δημάρχου της Αλεξανδρούπολης σε ετοιμότητα για νέους αγώνες αν χρειαστεί, βρήκε σύμφωνους όλους τους συμμετέχοντες.

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση Πολιτιστικου Καφενείου Ε.Μ.Θ. με θεματική: “Οικογένεια – Σχολείο – Παιδί”

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Δεκεμβρίου 2015 0
Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης πραγματοποίησε συνάντηση πολιτιστικού καφενείου με θεματική: “Οικογένεια – Σχολείο – Παιδί”, το απόγευμα…

Μηταράκης: “Το μεταναστευτικό ο μεγαλύτερος εργοδότης, αν δεν υπήρχαν εκατοντάδες προσλήψεις που κάναμε οι νέοι θα είχαν φύγει από τον Έβρο”

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Φεβρουαρίου 2021 0
Ακολουθεί απόσπασμα συνέντευξης στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο,  του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, σε…

Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαΐου 2021 0
ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Μετά από εντολή του Διοικητή της ΥΠΑ, κυρίου Γεωργίου Δριτσάκου, για διενέργεια αυτοψίας στο ελικοδρόμιο Σαμοθράκης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη…