Η Παναγία των Ιβήρων στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:05
450 0

Τρίτη της Διακαινησίμου και η εν Αγίω Όρει Μονή των Ιβήρων γιορτάζει την εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης. Παράλληλα και το Μετόχι της Μονής στην Κορνοφωλιά Σουφλίου πανηγύρισε το γεγονός με Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, αγιασμό και λιτάνευση της ιεράς εικόνος. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των πιστών στις ιερές ακολουθίες οι οποίοι προσήλθαν από όλη την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός Γεω. Καμπάς, οι Διοικητές της 7ης και της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχοι  Ιω. Ευσταθίου και Ιω. Τσιόπλας αντίστοιχα, ο Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Κων. Βλάχος και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ναθαναήλ και την Γερόντισσα Εφραιμία για τη φιλοξενία, εξήρε την προσφορά του Μετοχίου στην τοπική Εκκλησία και ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει το Γένος των Ρωμιών και να καθοδηγεί τους ιθύνοντας της Πατρίδας στην διαφύλαξη των διαχρονικών αρετών και αξιών της φυλής.

Σχετικά άρθρα

Η ΥΠΟΥΛΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο Δρ. Νομικής, Δικηγόρο)

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Σεπτεμβρίου 2016 0
Το μακροχρόνια οργανωμένο σχέδιο των κοσμοεξουσιαστών με τα πιόνια των πολιτικάντηδων. Παρατηρείστε λοιπόν αγαπητοί Συνέλληνες αλλά και καθεύδοντες νεοέλληνες ,ότι…

Η Σαμοθράκη στο χάρτη των διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών και του κινηματογραφικού τουρισμού

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Νοεμβρίου 2018 0
Το νησί του Έβρου μπορεί να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στον κινηματογραφικό τουρισμό, εκμεταλλευόμενο το διάσημο έκθεμα στο μουσείου…