Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα στηρίξει τις προσπάθειες του Υπουργείο Πολιτισμού για την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του Τεμένους Βαγιαζήτ

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:39
470 0

 

Στο Διδυμότειχο μετέβη σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο εσωτερικό του.

Διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής, ο κ. Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως το Τέμενος Βαγιαζήτ αποτελεί ένα οθωμανικό μνημείο εξαιρετικής σπουδαιότητας για ολόκληρη την περιοχή και διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα στηρίξει τις προσπάθειες του Υπουργείο Πολιτισμού για την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου διαθέτοντας πόρους από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι σήμερα.

“Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα στηρίξει τις προσπάθειες του Υπουργείο Πολιτισμού για την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του Τεμένους Βαγιαζήτ, διαθέτοντας πόρους από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι σήμερα, διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, μετά την επίσκεψη που κάναμε το πρωί στο χώρο του μνημείου” αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς

Από την πλευρά της η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, με την οποία συναντηθήκαμε, μας ανέφερε ότι το τέμενος Βαγιαζιτ θα αποκατασταθεί από την κυβέρνηση και θα παραδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην ενημέρωση που έγινε συμμετείχαν ακόμη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χρήστος Τερτσούδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Βουδούρης.

Φωτογραφία του Dimitris Petrovits.

Σχετικά άρθρα

Φώφη Γεννηματά από την Αλεξανδρούπολη: “Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή”

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2019 0
“Η επέτειος του ‘21 δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Αποτελεί σύμβολο για…