Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά από την Αλεξανδρούπολη και το Cluster της Τεχνόπολης στο CERN

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:13
530 0

Το Technopolis Cluster της Θεσσαλονίκης με 15 δυναμικές επιχειρήσεις από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε στις 23 και 24 Ιαν 2017 επίσκεψη συνεργασίας στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Κέντρου CERN, στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας.

Το CERN, δίνοντας απαντήσεις εδώ και 63 χρόνια σε μερικά από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης του κόσμου, αποτελεί ένα πολυδιάστατο κέντρο έρευνας στη σωματιδιακή φυσική με συνεργάτες σε όλον τον κόσμο και επιτεύγματα σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους.

Η ελληνική αποστολή, την οποία συνόδευε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε ως σκοπό τη διερεύνηση τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και του οργανισμού. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας του CERN με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Την αποστολή συνόδευσε η Πρίσμα Ηλεκτρονικά από την Αλεξανδρούπολη, εταιρεία η οποία συνεργάζεται με το CERN από το 2004, σαν επίσημος κατασκευαστής σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας και έχει τιμηθεί με το Χρυσό Βραβείο Βιομηχανίας για την άψογη κατασκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων στο πείραμα CMS ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το CERN σε μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Κατά τη διάρκεια της αποστολής οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ευκαιρίες συμμετοχής σε έργα του CERN και να ξεναγηθούν στα πειράματα, 100 μέτρα κάτω από την Γη.

Ο κ. Παναγιώτης Καλαϊτζίδης, Διευθυντής Παραγωγής της Πρίσμα Ηλεκτρονικά που συμμετείχε στην αποστολή ανέφερε σχετικά, «είναι πάντα μεγάλη τιμή, για μια εταιρία να βρίσκεται εδώ, στη Μέκκα της έρευνας και της καινοτομίας, όπου καθημερινά αλληλοεπιδρούν ορισμένοι από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου. Η όποια εταιρεία συμμετέχει στο ‘παγκόσμιο αυτό πείραμα’ αποκτά τεχνογνωσία μοναδική, κερδίζει εμπειρία και διαχειρίζεται έργο σε πολύπλοκες καταστάσεις με υψηλές απαιτήσεις αντοχής και ποιότητας».

cern 01 2017 2

Σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ: “Eπτά στους δέκα επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης να καταγράφουν βελτίωση ή σταθεροποίηση στις οικονομικές τους επιδόσεις για το 2017”

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2018 0
Παράλληλη πραγματικότητα καταδεικνύει η ετήσια έκθεση μας για το Οικονομικό Περιβάλλον του 2017 με βελτίωση του οικονομικού κλίματος, αύξηση της…

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΩΝ…ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ….ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΑΜΑΧΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ…(Του Μάνδαλου Παναγιώτη)

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Απριλίου 2018 0
Δυστυχώς άλλη μια φορά γίναμε θιασώτες του παραλόγου. Χωρίς καμιά ντροπή ξένες δυνάμεις επενέβησαν για να συνετίσουν τον άφρονα δικτάτορα.…

Με 13 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης,

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Δεκεμβρίου 2020 0
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ​​ Καλούνται τα μέλη ​​ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως στις​​ 07.12.2020​​ ημέρα​​ Δευτέρα​​ και ώρα​​ 15:00​​ συμμετέχουν,​​ στην​​ 23η​​ (Τακτική)​​Συνεδρίαση​​ του Δημοτικού Συμβουλίου, ​​ μέσω τηλεδιάσκεψης,​​ σύμφωνα με: το άρθρο​​ 67 του…

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και η Λιτάνευση της Παναγίας Ελευθερωτρίας στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Μαΐου 2019 0
Την Τρίτη 14 Μαΐου η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 99η Επέτειο των «Ελευθερίων» της και της ενσωματώσεώς της στον εθνικό κορμό Ελλάδας…