Η προκαταβολή των 26 δις «δώρο» στις «τσέπες» των πιστωτών και των τραπεζιτών!

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:30
1212 0

ΟΙ «222» ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Πανηγυρίζει , σχεδόν, η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» για το δώρο των 26 δις που θα λάβει ως προκαταβολή από το σύνολο των 86 δις που αποτελούν τα δάνεια των «θεσμών» προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του νέου τρίτου μνημονίου.

 

Βεβαίως, οι προπαγανδιστές δεν λένε τίποτα για το που θα πάνε τα 86 δις και συγκεκριμένα τα 26 δις που θα δοθούν άμεσα ως «προκαταβολή».

Ας το ξεκαθαρίσουμε.

Από τα 26 δις της προκαταβολής, τα 23 δις θα εκταμιευθούν στις 20/8, ενώ τα 3 δις θα έρθουν μετά από εκβιαστικές υποδόσεις και με ψήφιση προαπαιτουμένων από Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

Από τα 23 δις τα 10 δις αφορούν την πρώτη δόση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 12,7 δις θα τα πάρουν πίσω οι πιστωτές με το άλλο χέρι για να αποπληρωθούν χρεολύσια. Και συγκεκριμένα τα 7 δις θα δοθούν για εξόφληση χρεολυσίων του δανείου γέφυρα του EFSM, τα 3,4 δις ευρώ για εξόφληση χρεολυσίων δανείων της ΕΚΤ και 2,2 δις για αντίστοιχα χρεολύσια δανείων του ΔΝΤ και ακόμα 100 εκ για άλλες δανειακές υποχρεώσεις.

Τώρα τα 10 δις που θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με δανεικά δημοσίου, θα έπρεπε να οδηγήσουν τις τράπεζες στα χέρια του δημοσίου. Και όμως τις τράπεζες θα συνεχίσουν να τις διαχειρίζονται οι ιδιώτες τραπεζίτες, ενώ οι μετοχές της ανακεφαλαιοποίησης θα πάνε στο «ανεξάρτητο» και υπό ευρωπαϊκό θεσμικό έλεγχο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και από εκεί, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, θα κατευθυνθούν στο turbo- Tαμείο Ιδιωτικοποιήσεων των 50 δις προς εκποίηση και υποθήκευση από τους ιδιώτες.

Τα ασήμαντα 300 εκ. που θα απομείνουν από την «προκαταβολή» των 26 δις, αν και δεν έχει διευκρινιστεί, μάλλον θα μείνουν ως «καβάτζο» για εξαιρετικές ανάγκες, που δεν κατονομάζονται.

Με δυο λόγια, τίποτα δεν θα πάει στα κρατικά ταμεία για μισθολογικές και κοινωνικές ανάγκες και τίποτα στην ανάπτυξη.

ΛΑΕΡΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

http://www.iskra.gr

Σχετικά άρθρα

Προσωρινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικισμούς του δήμου Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2017 0
Σας πληροφορούμε ότι προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες στο δίκτυο θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος: ● …

Ομφάλιο Αίμα όχι βλαστοκύτταρα

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Μαρτίου 2016 0
Αναδημοσιευμένο : Αγαπητές φίλες και φίλοι είναι πολύ σημαντικό να προωθηθεί σε όλους, όπως η πυραμίδα. Ο κάθε ένας μας,…

Η ΠΑΛΑΙΦΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΟΠΕΛΑΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Νοεμβρίου 2018 0
Η ΠΑΛΑΙΦΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΟΠΕΛΑΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ Γενέτειρα Γη του Επισκόπου Πενταπόλεως Αγίου Νεκταρίου Πνευματικό φυτώριο μεγάλων Εκκλησιαστικών, φιλόμουσων  και φιλεκπαιδευτικών…