Η προκαταβολή των 26 δις «δώρο» στις «τσέπες» των πιστωτών και των τραπεζιτών!

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:30
1427 0

ΟΙ «222» ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Πανηγυρίζει , σχεδόν, η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» για το δώρο των 26 δις που θα λάβει ως προκαταβολή από το σύνολο των 86 δις που αποτελούν τα δάνεια των «θεσμών» προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του νέου τρίτου μνημονίου.

 

Βεβαίως, οι προπαγανδιστές δεν λένε τίποτα για το που θα πάνε τα 86 δις και συγκεκριμένα τα 26 δις που θα δοθούν άμεσα ως «προκαταβολή».

Ας το ξεκαθαρίσουμε.

Από τα 26 δις της προκαταβολής, τα 23 δις θα εκταμιευθούν στις 20/8, ενώ τα 3 δις θα έρθουν μετά από εκβιαστικές υποδόσεις και με ψήφιση προαπαιτουμένων από Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

Από τα 23 δις τα 10 δις αφορούν την πρώτη δόση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 12,7 δις θα τα πάρουν πίσω οι πιστωτές με το άλλο χέρι για να αποπληρωθούν χρεολύσια. Και συγκεκριμένα τα 7 δις θα δοθούν για εξόφληση χρεολυσίων του δανείου γέφυρα του EFSM, τα 3,4 δις ευρώ για εξόφληση χρεολυσίων δανείων της ΕΚΤ και 2,2 δις για αντίστοιχα χρεολύσια δανείων του ΔΝΤ και ακόμα 100 εκ για άλλες δανειακές υποχρεώσεις.

Τώρα τα 10 δις που θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με δανεικά δημοσίου, θα έπρεπε να οδηγήσουν τις τράπεζες στα χέρια του δημοσίου. Και όμως τις τράπεζες θα συνεχίσουν να τις διαχειρίζονται οι ιδιώτες τραπεζίτες, ενώ οι μετοχές της ανακεφαλαιοποίησης θα πάνε στο «ανεξάρτητο» και υπό ευρωπαϊκό θεσμικό έλεγχο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και από εκεί, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, θα κατευθυνθούν στο turbo- Tαμείο Ιδιωτικοποιήσεων των 50 δις προς εκποίηση και υποθήκευση από τους ιδιώτες.

Τα ασήμαντα 300 εκ. που θα απομείνουν από την «προκαταβολή» των 26 δις, αν και δεν έχει διευκρινιστεί, μάλλον θα μείνουν ως «καβάτζο» για εξαιρετικές ανάγκες, που δεν κατονομάζονται.

Με δυο λόγια, τίποτα δεν θα πάει στα κρατικά ταμεία για μισθολογικές και κοινωνικές ανάγκες και τίποτα στην ανάπτυξη.

ΛΑΕΡΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

http://www.iskra.gr

Σχετικά άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2015 0
Υπογράφηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, νόμιμα εκπροσωπούμενης από την κα Όλγα Βρετοπούλου…

Δενδροφύτευση από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φερών

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Απριλίου 2021 0
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φερών βρέθηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα…

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Μαΐου 2021 0
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (11/05) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 3.197, εκ των οποίων 14…