Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Διδυμότειχο

Δημοσιεύτηκε στις: at 15 Μαΐου 2021
129 0

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, 15ης Μαΐου ε.έ.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου,  εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση για την όλως τιμητική αυτή επίσκεψη, σημειώνοντας ότι η τοπική Εκκλησία με φρόνημα θυσιαστικό διακονεί στις εσχατιές της Πατρίδας τον ευσεβή λαό και τις αξίες και τα ιδανικά της Ελλάδας και ενεχείρισε στην κα Πρόεδρο την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, το παράσημο του «ενδόξου αυτοκράτορος Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του ελεήμονος».

Της επίσκεψεως στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου προηγήθηκε σύντομη επίσκεψη και ξενάγηση στον παρακείμενο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, ανεγερθέντα  το 1834, επί των ερειπίων προϋπαρχούσης βυζαντινής Μονής της παλαιολογείου εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Oι υπηρεσίες του Δήμου Σαμοθράκης έχουν αποκατασταθεί κτιριακά και λειτουργικά και μπορούν να προχωρήσουν στο έργο τους

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Νοεμβρίου 2017 0
34 μέρες μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τη Σαμοθράκη και είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την πλήρη καταστροφή του…