Η Υπουργός Πολιτισμού στο Διδυμότειχο

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:26
368 0

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό επισκέφθηκε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, το Σάββατο 8 του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., στα πλαίσια περιοδείας Υπουργικού Κλιμακίου στις αρχαιότητες και τα μνημεία της περιοχής του Βορείου Έβρου. Την κα Υπουργό με αβροφροσύνη υποδέχθηκε και φιλοξένησε ο οικείος Μητροπολίτης, ο οποίος στη συνέχεια την ξενάγησε στο Βυζαντινό Κάστρο του Διδυμοτείχου και τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ενώπιον της Υπουργού τα προβλήματα των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής και να ζητήσει την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου για την αποκατάσταση και την ανάδειξή τους, μιάς και το Διδυμότειχο έχει μια μακραίωνη πολιτιστική διαδρομή και είναι φορέας μιας πολύτιμης πολυπολιτισμικής κληρονομιάς.

Παρών στην συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Σχετικά άρθρα

Επιμελητήριο Έβρου: Eνισχύστε την τοπική αγορά, έστω και μέσω αυτής της «ανορθόδοξης» μεθόδου (click away)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Δεκεμβρίου 2020 0
Η έναρξη της εφαρμογής της μεθόδου “click away” στη λειτουργία της αγοράς είναι πλέον γεγονός. Το Επιμελητήριο Έβρου συντασσόμενο με…

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΚΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΥΓΛΑΡΟΕΞΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΖΑ ΓΚΙΟΥΜΟΥΛΤΖΙΝΗΣ (1900-1914) (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαΐου 2019 0
Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΚΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΕΞΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΖΑ ΓΚΙΟΥΜΟΥΛΤΖΙΝΗΣ (1900-1914) Ο…