Η ώρα της αλήθειας για τη β’ φάση των διαγωνισμών των λιμανιών Αλεξανδρούπολης , Καβάλας και Ηγουμενίτσας

Δημοσιεύτηκε στις: at 4 Μαρτίου 2021
128 0

Οι ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ εντός του Μαρτίου

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τους Αμερικανούς επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για υποδομές της χώρα μας και συγκεκριμένα για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα κάνει το επόμενο βήμα.

Πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει ποιοι υποψήφιοι θα περάσουν στη δεύτερη φάση των διαγωνισμών και πληρούν τα κριτήρια της διαδικασίας.

Οι πέντε υποψήφιοι

Το στάδιο αυτό θα αναδείξει τους υποψήφιους που περνούν στην επόμενη φάση η οποία θα είναι η κατάθεση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών των υποψηφίων.

Για το τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας η διάρκεια της υπο- παραχώρησης θα είναι για 40 έτη.

Συνολικά πέντε είναι οι υποψήφιοι και ανάμεσα τους είναι η αμερικανική εταιρεία BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EFA GROUP σε συνεργασία με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο Όμιλος Black Summit Financial είναι μια εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων με εμπειρία στην παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς και σε υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εστιασμένες στη διατήρηση και ανάπτυξη της περιουσίας των πελατών της, μέσα από εξατομικευμένες επενδυτικές στρατηγικές.

Εννέα για Αλεξανδρούπολη

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνολικά 9 υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον Μεταξύ των υποψηφίων είναι η εταιρεία Black Summit Financial Group.

Πρόκειται για εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων.

Είναι επενδυτική εταιρεία που παρέχει ανεξάρτητες χρηματοοικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με επίκεντρο τη διατήρηση και την ανάπτυξη της περιουσίας των πελατών της με βάση το προφίλ κινδύνου τους και τους επενδυτικούς τους στόχους, μέσα από κατάλληλες επενδυτικές στρατηγικές.

Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι κι ο Όμιλος Κοπελούζου που θεωρείται φαβορί για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθώς αναμένεται να γίνει «κόμβος» αγωγών φυσικού αερίου.

Ο Όμιλος Κοπελούζου έχει ως βασικούς τομείς δραστηριότητας: Ενεργειακά έργα (τόσο φυσικό αέριο όσο και ΑΠΕ), διαχείριση αεροδρομίων, ακίνητα καθώς και διαχείριση έργων, διαχείριση εγκαταστάσεων και διαφήμιση εκτός σπιτιού.

Το παρόν στο διαγωνισμό παραχώρησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας δίνει η αμερικανική εταιρεία Quintana Infrastructure.

Είναι αμερικανική, ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου και διαχείρισης εταιρειών που επικεντρώνεται στους τομείς των ενεργειακών υποδομών, υποδομών δεδομένων και τεχνολογίας, βιομηχανικής αγοράς και διαχείριση πόρων, συμπεριλαμβανομένων θαλάσσιων λιμένων και τερματικών, μεταφοράς και επεξεργασίας φυσικών πόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στη προκήρυξη παραχώρησης των λιμανιών του Βόλου και του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι υποψήφιοι που θα αποκλειστούν από τους προηγούμενους διαγωνισμούς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους νέους δείχνοντας μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να τα αποκτήσουν.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Ολόκληρη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα νέα μέτρα – Τι προβλέπει

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαρτίου 2020 0
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού…

Περιφερειακή Σύνθεση: Για την παράταξή μας, η αντιπυρική προστασία δεν είναι μία εικόνα στο Facebook

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουνίου 2021 0
Αφού χαιρετίσουμε την άφιξη του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη με σκοπό να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για όλη την ΑΜΘ…

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 παραδίδετε το τελικό πόρισμα της επιτροπής για την ανάπτυξης της Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2021 0
Όπως αναφέρει ο Αναστάσιος Δημοσχάκης – Βουλευτής ΝΔ Έβρου: ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!!…

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση καταστροφών από χαλαζοπτώσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Αυγούστου 2017 0
Με αφορμή τις έντονες χαλαζοπτώσεις που έλαβαν χώρα την τελευταία βδομάδα προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ζητά…