Η FRONTEX εκθειάζει την Ελλάδα για Αιγαίο και Έβρο – ΧΑΡΤΗΣ

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:07
155 0

Του Χρήστου Μαζανίτη – www.enikos.gr

Ο σχεδιασμός του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο και η από κοινού επιχειρήσεις Στρατού Ξηράς και Αστυνομίας στον Έβρο, σε συνδυασμό με την ουσιαστική συνδρομή κι ενίσχυση με δυνάμεις από την FRONTEX ήδη έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς.

Σύμφωνα με την έκθεση της FRONTEX οι παράνομες μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν μειωθεί κατά 74% τη στιγμή που οι πύλες παράνομης εισόδου από τα δυτικά Βαλκάνια παρουσιάζει αύξηση 122% και από την Ιταλία 137%!

Εκτός από την σημαντική συνδρομή Στρατού και Πολεμικού Ναυτικού, η ενίσχυση σε έμψυχο υλικό αλλά και σε μέσα σε Λιμενικό και Αστυνομία φέρνει αποτελέσματα. Κι αν στον Έβρο είναι ο φράχτης που ως φυσικό εμπόδιο έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάσχεση των ροών, στο Αιγαίο, η σημαντική ενίσχυση του Λιμενικού με μέσα, που έχει καταφέρει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, φέρνει εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της FRONTEX , οι παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν στα ελληνικά συνορα είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία Αφγανοί, Σύριοι και Τούρκοι υπήκοοι.

Συνολικά, μέχρι και τον Οκτώβριο, από την αρχή του έτους πέρασαν παράνομα τα ευρωπαϊκά σύνορα περίπου 87.000 άτομα, εκ των οποίων οι 16.968 από Έβρο και Αιγαίο.

Αναλυτικά, όλη η έκθεση εδώ

Σχετικά άρθρα

Αν στην Τουρκία βιάζουν την Αγία Σοφία, στην Πολιτική Ελλάδα, βιάζουν τη Σοφία (άρθρο των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουλίου 2020 0
Αν στην Τουρκία βιάζουν την Αγία Σοφία, στην Πολιτική Ελλάδα, βιάζουν τη Σοφία  Των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου{*}  …

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Κυκλοφοριακό χάος και 100άδες χαμένες θέσεις στάθμευσης, με υπογραφή του νέου δημάρχου”

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Σεπτεμβρίου 2019 0
Η μείωση του πλάτους της παραλιακής οδού κατά τρια ολόκληρα μέτρα είναι γεγονός μια και ξεκίνησε η συγκεκριμένη εργολαβία και…

Κορονοϊός: Aύξηση (+20%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Απριλίου 2021 0
Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού…

Τέταρτο πλοίο στη Σαμοθράκη, αλλά από του χρόνου, προανήγγειλε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Σεπτεμβρίου 2017 0
Τέταρτο πλοίο για την Σαμοθράκη αλλά από του… χρόνου υποσχέθηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή…