Θέλω να Ζήσω_Σώσε Με

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:19
481 0

“Θέλω να Ζήσω_Σώσε Με” είναι το κεντρικό μήνυμα που θα στείλουν οι ΜΑΘΗΤΈΣ από τα Δημοτικά σχολεία και το Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης μας, στην ομώνυμη Πολιτιστική Δράση κοινωνικού χαρακτήρατην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και από ώρα 11:00 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Όλο αυτό το διάστημα στα σχολεία, τα παιδιά ετοιμάζουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ειδικά για αυτήν την εκδήλωση εικαστικά μηνύματα και μελοποιημένα ποιήματα, που αναφέρονται σε πανανθρώπινες Αξίες και Αρχές όπως ο Εθελοντισμός, η Αλληλεγγύη και η Αγάπη προς το Συνάνθρωπο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει δυο ενότητες εναρμονισμένες με την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά οργάνων και τις προαναφερόμενες αξίες και αρχές:

Α΄ Ενότητα: σύντομες και κατατοπιστικές ομιλίες απόλυτα κατανοητού για τα παιδιά περιεχομένου εμπλουτισμένες με υλικό προβολής.

Β΄ Ενότητα: αντιπροσωπευτικά μαθητικά τμήματα των Δημοτικών σχολείων (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 10ο) και του Μουσικού Γυμνασίου, θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα τα οποία έχουν εκπονηθεί από τα ίδια τα παιδιά, καθώς και σχετικό εικαστικό υλικό – ζωγραφιές & κατασκευές, που θα εκτεθεί στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου.

Την επόμενη ημέρα το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου, θα λειτουργεί η Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Α.-Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους της εκδήλωσης, στα ακόλουθα τηλέφωνα: 6936158644 (Μπέρδου Κατερίνα), 6945849355 (Κελεμίδης Δημήτρης).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου «Η Νίκη της Σαμοθράκης» με κεντρικό συνδιοργανωτή την «Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου», καθώς και το «Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης» και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου. Με την υποστήριξη του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Α. και του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Την ενεργό συνεργασία των Δημοτικών σχολείων και του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξ/πολης.

Με εκτίμηση,

Για τους Συνδιοργανωτές Φορείς

Αικατερίνη Μπέρδου, Πρόεδρος “Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν.Έβρου”

Δημήτρης Κελεμίδης, Πρόεδρος “Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου”

Αναστάσιος Κοντακίδης, Πρόεδρος “Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξ/πολης”

Θεσσαλία Κεχαγιά, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου

Σχετικά άρθρα

Ε.ΠΟ.Φ.Ε.: Πρόσκληση προς πολιτιστικούς συλλόγους για συμμετοχή στο πολιτιστικό διήμερο «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ – γαστρονομική και μουσικοχορευτική διαδρομή στον χρόνο & στον χώρο της Θράκης»

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Αυγούστου 2018 0
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Σας καλούμε να συμμετέχετε στο πολιτιστικό διήμερο «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ – γαστρονομική και μουσικοχορευτική διαδρομή στον χρόνο…

Αγιασμός για την νέα χρόνια, στον πολιτιστικό και λαογραφικό σύλλογο παραδοσιακών χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ»

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Σεπτεμβρίου 2016 0
Το απόγευμα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2016 τελέσθηκε ο Aγιασμός του πολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου παραδοσιακών χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ» για την…

Έκθεση αρχειακού υλικού με τίτλο «Μνήμες τοπικής ιστορίας μέσα από τις αρχειακές συλλογές των Γενικών Αρχείων του Κράτους», στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαρτίου 2020 0
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό…

Καστρινοί Διάλογοι: Διαδικτυακή εκπομπή με θέμα «Πλωτινόπολη: Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον»

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2021 0
Ο Δήμος Διδυμοτείχου και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή…