Θέμα απομόνωσης εγείρουν οι μουσουλμάνοι της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:27
423 0

Μετά την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΣΑ , ανακοίνωση εξέδωσε και ο “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ελλήνων πολιτών, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα Τουρκικά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης”.

Στην ανακοίνωση επιρρίπτονται ευθύνες στους πολιτικούς αλλά και στους ίδιους τους μουσουλμάνος (που ο σύλλογος αποκαλεί μειονότητα), για την απομόνωση των μουσουλμάνων της περιοχής από την υπόλοιπη πόλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογός μας θέλει να επισημάνει για ακόμη μια φορά ότι η περιοχή αυτή είναι επί δεκαετίες αφημένη στο έλεος του θεού.
Η κατάσταση θυμίζει γκέτο όμως αυτή η άσχημη εικόνα δημιουργήθηκε με την πολιτεία απλά να παρακολουθεί. Εκτός από το το κοινό μυστικό ότι τον πληθυσμό της Μειονότητας οι Πολιτικοί στην πλειοψηφία τους τον θυμούνται στις εκλογές, αυτός ο κόσμος υπήρξε και εύκολα χειραγωγήσιμος.

Η απουσία του κράτους είναι εμφανής και η εικόνα δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση Ευρωπαϊκή χώρα. Το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει στην πανέμορφη Αλεξανδρούπολη της οποίας κάθε γωνιά προσελκύει τουρίστες που έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την πόλη κάνει την αντίθεση ακόμη πιο έντονη και γεννάει ένα ΓΙΑΤΙ τόση αδιαφορία όλα αυτά τα χρόνια.
Τα προβλήματα είναι τεράστια, θα ήταν απλό να κάνουμε μια λίστα με αυτά όμως για μας όλα ξεκινάνε από την έλλειψη επικοινωνίας και διαλόγου. Κάθε ένα από τα προβλήματα είναι ένα δέντρο, εμείς θέλουμε μαζί με την πολιτεία να δούμε το δάσος.

Σίγουρα οι ευθύνες της ίδιας της Μειονότητας είναι τεράστιες, πλέον μετά από τόσα χρόνια απομόνωσης υπάρχει και αυτό-αποκλεισμός από την υπόλοιπη πόλη ΟΜΩΣ αυτό είναι αποτέλεσμα και όχι αιτία.

Είναι κρίμα τραγικά περιστατικά όπως αυτό που συνέβη με τον άτυχο μικρό, στον οποίο ολόψυχα ευχόμαστε να βγει νικητής στην μάχη που δίνει να μας »αναγκάζουν» να δούμε διαχρονικά προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν τεθεί εδώ και καιρό. Όμως ακόμη και έτσι ελπίζουμε οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Ανεξάρτητα και χωρίς καμία πολιτική-κομματική απόχρωση με κριτήριο τον

ΑΝΘΡΩΠΟ – ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ αλλά και την εικόνα της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

να γίνει ένας διάλογος με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς αλλά και την ίδια την Μειονότητα ώστε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την άσχημη εικόνα.

Εμείς πιστεύουμε ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι εφικτό και είναι θέμα θέλησης ελπίζουμε να μην σβήσει μαζί με την επικαιρότητα η διάθεση να δοθούν λύσεις. Γιατί τότε απλά θα περιμένουμε το επόμενο δυσάρεστο περιστατικό.

Σχετικά άρθρα

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφτούν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαρτίου 2020 0
Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στα νησιά του Αιγαίου, ο Πρόεδρος της…

Στηρίζει την σημερινή απεργία των καταστημάτων καφέ-εστίασης το Επιμελητήριο Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Σεπτεμβρίου 2020 0
Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων και τη…

Κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία λόγω κορωνοϊού ζητούν οι καταστηματάρχες του Εβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Ιουνίου 2020 0
Ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, επέδωσε σήμερα η Ένωση Καταστημάτων…