Θεμελίωση Ιερού Ναού Παναγίας Στρατηγίσσης , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 4 Αυγούστου 2019
407 0

Το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2019 στο οικόπεδο του Στρατοπέδου «ΖΗΣΗ» της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του νέου ιερού ναού της Αλεξανδρουπόλεως αφιερωμένου στην Παναγία την Στρατήγισσα.

Για την θεμελίωση ήλθε στην Αλεξανδρούπολη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της πατρίδος μας Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Παρέστησαν επίσης ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, οι βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος της πόλεως και λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών.

Αφού τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο ο αγιασμός για τη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης μίλησε για τον νέο ναό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Στρατού και των περιοίκων.

Ο Ιερός Ναός ρυθμού βασιλικής θα έχει εμβαδό 897 τ.μ., μήκος 44, πλάτος 31 και ύψος 17 μέτρα. Θα κατασκευαστεί κατ’ αρχήν το υπόγειο που θα χρησιμεύσει ως αρχικός ναός και σιγά σιγά και ο υπόλοιπος ναός ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της Μητροπόλεως.

Το χρονοδιάγραμμα είναι ο υπόγειος ναός να είναι έτοιμος μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και στόχος είναι η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου -που είναι ταυτόχρονα και επίσημη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων- στις 21 Νοεμβρίου να εορτασθεί στο νέο ναό.

Για όλα αυτά ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ. κ. Καμπά για το ανύστακτο ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή μας, την οποία υπηρέτησε για αρκετά χρόνια και τη συνεχή βοήθεια από την ανώτερη πλέον θέση που κατέχει, όπως έκανε και παλαιότερα ως Διοικητής της Μεραρχίας με την κατασκευή του ναού της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατόπεδο Ιωάννου.

Ο Αρχηγός κ. Καμπάς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τα καλά του λόγια και ευχήθηκε σύντομα να ολοκληρωθεί ο Ναός που θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη και καύχημα για τον Στρατό μας.

 

Σχετικά άρθρα

Στην Περιφέρεια παραχωρείται το πρώην Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Πέτροβιτς: «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να αξιοποιηθεί προς όφελος των υπηρεσιών και του κοινωνικού συνόλου”

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Δεκεμβρίου 2018 0
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραχωρείται το πρώην Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με…

Την πρώτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από γεωθερμία σχεδιάζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Σεπτεμβρίου 2017 0
Η δημιουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση γεωθερμίας, στην Ελλάδα, είναι ο επόμενος στόχος του Δήμου Αλεξανδρούπολης,…

Η “ακτινογραφία” των ψηφοφόρων – Πώς ψήφισαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αγρότες

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Σεπτεμβρίου 2015 0
Εκπλήξεις για τις επιλογές του εκλογικού σώματος κρύβει η «ακτινογραφία» της ψήφου. Σύμφωνα με δημοσίευμα, το 34% των αγροτών έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης…

Απορρίφθηκε η προσφυγή Μιχαηλίδη στην αποκεντρωμένη για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Μαρτίου 2017 0
θρακας ο θησαυρός. Απορρίφθηκε η προσφυγή Μιχαηλίδη στην αποκεντρωμένη για την εκλογή προέδρου του Δ.Σ. Ο επικεφαλής της ΑΝΑ.Σ.Α είχε…