Θεμελίωση Ιερού Ναού Παναγίας Στρατηγίσσης , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 4 Αυγούστου 2019
584 0

Το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2019 στο οικόπεδο του Στρατοπέδου «ΖΗΣΗ» της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του νέου ιερού ναού της Αλεξανδρουπόλεως αφιερωμένου στην Παναγία την Στρατήγισσα.

Για την θεμελίωση ήλθε στην Αλεξανδρούπολη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της πατρίδος μας Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Παρέστησαν επίσης ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, οι βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος της πόλεως και λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών.

Αφού τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο ο αγιασμός για τη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης μίλησε για τον νέο ναό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Στρατού και των περιοίκων.

Ο Ιερός Ναός ρυθμού βασιλικής θα έχει εμβαδό 897 τ.μ., μήκος 44, πλάτος 31 και ύψος 17 μέτρα. Θα κατασκευαστεί κατ’ αρχήν το υπόγειο που θα χρησιμεύσει ως αρχικός ναός και σιγά σιγά και ο υπόλοιπος ναός ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της Μητροπόλεως.

Το χρονοδιάγραμμα είναι ο υπόγειος ναός να είναι έτοιμος μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και στόχος είναι η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου -που είναι ταυτόχρονα και επίσημη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων- στις 21 Νοεμβρίου να εορτασθεί στο νέο ναό.

Για όλα αυτά ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ. κ. Καμπά για το ανύστακτο ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή μας, την οποία υπηρέτησε για αρκετά χρόνια και τη συνεχή βοήθεια από την ανώτερη πλέον θέση που κατέχει, όπως έκανε και παλαιότερα ως Διοικητής της Μεραρχίας με την κατασκευή του ναού της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατόπεδο Ιωάννου.

Ο Αρχηγός κ. Καμπάς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τα καλά του λόγια και ευχήθηκε σύντομα να ολοκληρωθεί ο Ναός που θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη και καύχημα για τον Στρατό μας.

 

Σχετικά άρθρα

Ισχυρά μέτρα της Αστυνομίας όπου βρίσκονται Κυβερνητικά στελέχη στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Μαρτίου 2019 0
Αυξημένα αναμένονται τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των παρελάσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο…

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΡΔΑ- ΕΒΡΟΥ & ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Ιανουαρίου 2016 0
Λόγω επικείμενης αύξησης των νερών του ποταμού ΑΡΔΑ από την υπερχείλιση του φράγματος του ‘’Ιβαήλοβγκραντ’’(Βουλγαρία) η οποία αναμένεται να υπερβεί…