Με θετικό μάτι είδε την εγκατάσταση Ευρωπαϊκού  Κέντρου Εκπαίδευσης  της Frontex στο Διδυμότειχο ο νέος Υπουργός Προστασίας  του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το θέμα τέθηκε εκ νέου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή και σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί την περασμένη Δευτέρα με τρεις τουλάχιστον  Ευρωπαίους ομολόγους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ώστε να δει τις διαθέσεις τους ως προς την στήριξη του αιτήματος.

Οι επαφές είχαν ξεκινήσει από πέρυσι με τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά όπως είχε αναφερθεί ένα τέτοιο κτίριο θα είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις ώστε να αποτελεί Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης.

Το γεγονός ότι η Frontex αναζητά νέα κέντρα, αλλά και η αποχώρηση  της Μ. Βρετανίας από τον χάρτη της Ε.Ε αναζωπύρωσαν τον στόχο, αφού εκεί υπήρχε ανάλογη σχολή, που τώρα κάνει επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης χώρου για να στηθεί  μια νέα  από την αρχή.

Η σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ενισχύει περισσότερο την προσπάθεια αυτή βάζοντας την στο κάδρο των σοβαρών  υποψηφιοτήτων.

Η θέση της περιοχής που θα εγκατασταθεί μια τέτοια σχολή είναι ιδανική αφού βρίσκεται πάνω στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με την πραγματικότητα του αντικειμένου των εκπαιδευομένων της.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είδε με θέρμη την πρόταση,  όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου την οποία και προωθεί .

Σχετικά με τις απαιτήσεις περί ακριβών υποδομών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά πάσα πιθανότητα η χρηματοδότηση θα είναι από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΈρχεται μεγάλη προκήρυξη με 4.910 μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ
Επόμενο άρθροΈβρος: Σε λειτουργία το νέο σύστημα παρακολούθησης στον φράχτη – Σφραγίζουν τα σύνορα