Θυρανοίξια ρωσικού ναϊδίου , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:28
1364 0
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι την ερχομένη Κυριακή 6 Μαΐου 2018 θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του ναϊδίου το οποίο συναρμολογήθηκε στην πόλη μας με ξυλεία που έστειλε από το Σοσνόβυ Μπορ της Αγ. Πετρουπόλεως το Πυρηνικό Εργοστάσιο της περιοχής εκείνης.
Υπενθυμίζουμε ότι αρχική πρόταση ήταν η ανέγερση ρωσικού ναού 1200 τ.μ., όμως το μέγεθος κρίθηκε ασύμμετρο για την πόλη μας.
Έτσι ως απόρροια των από 15ετία πολιτιστικών σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί μετά την αδελφοποίηση των πόλεών μας, Αλεξανδρουπόλεως και Σοσνόβυ Μπορ, καταλήξαμε στο ξύλινο ναΐδιο των 35 τ.μ. το οποίο συναρμολογήθηκε με την συνδρομή του Δήμου της πόλεώς μας σε οικόπεδο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τα θυρανοίξια θα τελεσθούν με την παρουσία επισήμου αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη. Το ναΐδιο θα είναι αφιερωμένο στους τιμωμένους στην Ελλάδα ρώσους αγίους, θα γιορτάζει στις 30 Μαΐου και θα ανήκει ως παρεκκλήσιο στην γειτονική Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μέχρις ότου ανεγερθεί από την Μητρόπολη στο υπόλοιπο του οικοπέδου νέος ενοριακός ναός, αφιερωμένος στη Ανάληψη του Σωτήρος και στους νεοφανείς Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο.
Επί του ξυλίνου ναϊδίου η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως θα έχει την πλήρη και αποκλειστική πνευματική και διοικητική αρμοδιότητα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συνέδριο «Ελκυστική Πόλη: Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ως μοχλός ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος»

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Ιουνίου 2021 0
Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πραγματοποιεί το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, 12:00-16:00, στο ξενοδοχείο…

O Δημήτρης Χαρίτου ζητά η φετινή επέτειος των εκατό χρόνων ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια να λάβει ευρύτερες διαστάσεις και να εορταστεί σε πανελλαδική  κλίμακα το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Οκτωβρίου 2019 0
O Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και  ενόψει της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων…