Θυρανοίξια ρωσικού ναϊδίου , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:28
1306 0
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι την ερχομένη Κυριακή 6 Μαΐου 2018 θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του ναϊδίου το οποίο συναρμολογήθηκε στην πόλη μας με ξυλεία που έστειλε από το Σοσνόβυ Μπορ της Αγ. Πετρουπόλεως το Πυρηνικό Εργοστάσιο της περιοχής εκείνης.
Υπενθυμίζουμε ότι αρχική πρόταση ήταν η ανέγερση ρωσικού ναού 1200 τ.μ., όμως το μέγεθος κρίθηκε ασύμμετρο για την πόλη μας.
Έτσι ως απόρροια των από 15ετία πολιτιστικών σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί μετά την αδελφοποίηση των πόλεών μας, Αλεξανδρουπόλεως και Σοσνόβυ Μπορ, καταλήξαμε στο ξύλινο ναΐδιο των 35 τ.μ. το οποίο συναρμολογήθηκε με την συνδρομή του Δήμου της πόλεώς μας σε οικόπεδο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τα θυρανοίξια θα τελεσθούν με την παρουσία επισήμου αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη. Το ναΐδιο θα είναι αφιερωμένο στους τιμωμένους στην Ελλάδα ρώσους αγίους, θα γιορτάζει στις 30 Μαΐου και θα ανήκει ως παρεκκλήσιο στην γειτονική Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μέχρις ότου ανεγερθεί από την Μητρόπολη στο υπόλοιπο του οικοπέδου νέος ενοριακός ναός, αφιερωμένος στη Ανάληψη του Σωτήρος και στους νεοφανείς Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο.
Επί του ξυλίνου ναϊδίου η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως θα έχει την πλήρη και αποκλειστική πνευματική και διοικητική αρμοδιότητα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

Παναγιωτόπουλος προς Δερμεντζόπουλο: “Έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για αποζημίωση των καλλιεργητών γης στις Καστανιές Έβρου”

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Ιουνίου 2020 0
«Πρόθεση της στρατιωτικής υπηρεσίας είναι όπως καταβληθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις, κατά περίπτωση, στους ιδιοκτήτες των…