Θ. Καράογλου: “Υψώστε από σήμερα παντού την Ελληνική Σημαία σε ένδειξη ομοψυχίας”

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:20
333 0

Θέλοντας να τονώσει το αίσθημα της εθνικής ομοψυχίας, δεδομένου ότι η πατρίδα μας δίνει δύσκολους αγώνες τόσο στο μέτωπο της έξαρσης του κορωνοϊού όσο και της μαζικής, οργανωμένης και ασύμμετρης απειλής στο Βόρειο Έβρο με τους χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, καλεί κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να υψώσει από σήμερα σε μπαλκόνια και παράθυρα την ελληνική σημαία, που αποτελεί το σύμβολο των αγώνων του Έθνους μας.

Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου επισημαίνει πως: “Οι Έλληνες είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και τους αγώνες. Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε υψηλά ιδανικά και ιδέες, γι’ αυτό αποτελούμε παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και χρέους.

Οι εβδομάδες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Στο μέτωπο του κορωνοϊού η πειθαρχία στις οδηγίες των γιατρών και των αρχών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής και τον απολογισμό της ατομικής ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς έναντι των συμπολιτών μας, θα καθορίσουν το αν η πατρίδα μας καταφέρει να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από τον πόλεμο στον οποίο βρίσκεται με τον αόρατο εχθρό.

Στο μέτωπο των Καστανιών, τα παιδιά μας, πιστά στο καθήκον, υπερασπίζονται και διαφυλάσσουν με κάθε τρόπο τα εθνικά μας σύνορα, αποτρέποντας καθημερινές απόπειρες μαζικής εισβολής μεταναστών που χρησιμοποιούνται ως γεωπολιτικά πιόνια από την Τουρκία.

Επειδή οι ημέρες που ζούμε δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας, προτρέπω να υψώσουμε από σήμερα παντού -σε κάθε μπαλκόνι και παράθυρο- την ελληνική σημαία σε ένδειξη ομοψυχίας.

Με τον τρόπο αυτόν τιμούμε όσους δίνουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα και στα δυο μέτωπα, ενώ παράλληλα τιμούμε την εθνική παλιγγενεσία και φυσικά τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821 που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Από τη στιγμή που φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας,  ντύνουμε την Ελλάδα στα γαλανόλευκα, στέλνοντας το μήνυμα πως στις δύσκολες στιγμές είμαστε ενωμένοι.

Η σημαία είναι το σύμβολο των εθνικών μας αγώνων. Συλλογικά και πειθαρχημένα θα ξεπεράσουμε και αυτήν τη δυσκολία”.

Σχετικά άρθρα

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου στην 4η ΥΠΕ για τα υγειονομικά προβλήματα της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Οκτωβρίου 2020 0
Κύριε  Διοικητά, Με την πρόσφατη παραίτηση της Επιμελήτριας Β, υπηρετούσας στο Κ.Υ. Σαμοθράκης σε θέση Αγροτικού Ιατρού, επιτείνεται το ήδη…

Επιστήμονες έφτιαξαν ειδικούς λάκκους για φίδια στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Δεκεμβρίου 2017 0
Κινήσεις για την προστασία των ερπετών και των αρπακτικών πουλιών, που τρέφονται με αυτά, κάνουν επιστήμονες στο νότιο Έβρο. Συγκεκριμένα, έφτιαξαν ειδικούς λάκκους για τη διαχείμαση ερπετών.…