Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ “ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ”»

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:13 μμ
409 0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, είχε σήμερα το πρωί  ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Ν.Δ. και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρωτοφανή καταγγελία του ότι η Κυβέρνηση αναζητά, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατοικίες για να στεγάσει χιλιάδες Μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο.

Αμέσως μετά ο κ. Καράογλου κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών- Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εξωτερικών, με την οποία καλεί την Κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πληθυσμιακή ανισορροπία και θα μετατρέψει τον Έβρο σε απέραντη «γκρίζα ζώνη», θέτοντας σε κίνδυνο εθνικά μας δικαιώματα.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων  επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και διερεύνησαν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα για τη στέγαση πάνω από 6.000 (σε σύνολο 86.000), κατά βάση Μουσουλμάνων, προσφύγων, για τουλάχιστον δυο χρόνια, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2016. Με δεδομένο πως στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, πρόκειται για μια απόφαση πολιτικά ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη, η οποία γεννά πληθυσμιακή ανισορροπία και θα προκαλέσει το απόλυτο χάος στην πιο ευαίσθητη, ίσως, περιοχή της πατρίδας μας.

Είναι σαν να βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η Κυβερνητική λαθρολαγνεία αλλά και το μεταναστευτικό ζήτημα δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι ή Δούρειο Ίππο ξεπουλήματος εθνικών μας δικαιωμάτων και αλλοίωσης του πληθυσμού του Έβρου.

Το μόνο μέρος στην Ελλάδα για το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρξει η παραμικρή σκέψη μόνιμης εγκατάστασης Μουσουλμάνων προσφύγων είναι η ακριτική μας Θράκη. Αντί για αυτό, η Κυβέρνηση θέτει μόνη της τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία “γκρίζας ζώνης” στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αρχίζει η λειτουργία του νέου Αξονικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Δεκεμβρίου 2019 0
Σε λίγες μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα λειτουργούν 2 σύγχρονοι αξονικοί τομογράφοι. Ο πρώτος λειτουργεί από το 2015 και…

Σκέψεις να έρθουν πιο κοντά Σαμοθράκη-Καβάλα-Λήμνος, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιανουαρίου 2019 0
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε ότι…

Λίστα χειρουργείων – Προτάσεις βελτίωσης. ΠΡΟΤΑΣΗ -ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Υπουργό Υγείας από το Αν. Διοικητη του ΠΓΝΕ

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Ιανουαρίου 2018 0
ΘΕΜΑ: Τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου Σχετ.:  α. Αριθμ. Πρωτ. Α3α/οικ. 97136/23-12-2016 Απόφαση Αν. Υπουργού Υγείας.            β.…