ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: “κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορονοϊό”

Δημοσιεύτηκε στις: at 17 Δεκεμβρίου 2020
63 0

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και με δεδομένη την αυξητική τάση των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση στην ΠΕ Ροδόπης καλεί:

1) Τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίαςνα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

2) Τις Δημόσιες και τις Ιδιωτικές Μονάδες Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιδιωτικά Ιατρεία) να τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς κανένα περιθώριο χαλάρωσης.

3) Τους συμπολίτες μας να τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής προστασίας χωρίς χαλάρωση, χωρίς απαξίωση και έχοντας πάντα στη σκέψη τους, ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται η ατομική και δημόσια υγεία.

4) Τους συμπολίτες μας, που ανήκουν είτε σε ευπαθείς ομάδες είτε είναι άνω των 65 ετών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να μειώσουν δραστικά τις κοινωνικές επαφές τους.

5) Τους πιστούς, κατά την εκτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, να φορούν μάσκες πριν την είσοδό τους στους ναούς και στα τεμένη και να τηρούν τις αποστάσεις  κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής λατρείας.

6) Τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται τις λαϊκές, παρότι ανοιχτοί χώροι,  να φορούν μάσκα, γιατί επικρατεί μεγάλος συνωστισμός.

7) Τις νέες και τους νέους να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μειώνοντας τις κοινωνικές τους επαφές, και προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους γονείς και τους ηλικιωμένους συγγενείς τους, και να μην ξεχνούν ότι κανείς δεν είναι άτρωτος.

8) Όλους τους πολίτες να εμπιστεύονται τις επιστημονικές απόψεις για τον κορωνοϊό και να μην επηρεάζονται από συνωμοσιολόγους που περιφρονούν την κρισιμότητα των γεγονότων, αρνούνται την ύπαρξη του ιού και δεν κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης θέλει επίσης να γνωστοποιήσει ότι σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, εκτός από το Νοσοκομείο και τον ΕΟΔΥ, test κάθε είδους για τον κορωνοϊό διενεργούνται μόνο στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια (μικροβιολογικά εργαστήρια), όσο αφορά τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Επιπλέον, ζητά από τους συμπολίτες μας, που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού, να απευθύνονται άμεσα στον γιατρό τους, για να καθοδήγησει με επιστημονικό τρόπο τη μετέπειτα συμπεριφορά τους.

  Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Ροδόπης

Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας

Κων. Χαριτόπουλος           Βασ. Πετμεζάς

Σχετικά άρθρα

500 κεραυνοί έπεσαν στη Θράκη την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαΐου 2020 0
Yψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020. Μάλιστα οι μέγιστες θερμοκρασίες ξεπέρασαν κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου με…

Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ προς Χατζηδάκη: Απαγόρευση διακοπής παροχής ρεύματος από ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους ρεύματος

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2020 0
ΠΡΟΣ: κ. Κωστή Χατζηδάκη Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θέμα: «Απαγόρευση διακοπής παροχής ρεύματος από ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους ρεύματος» Αξιότιμε…