Την ιδιωτικοποίηση του νερού, σε ποσοστό 49%, προανήγγειλαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο αναπληρωτής του, Γιώργος Χουλιαράκης, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα προληπτικά μέτρα και τον αυτόματο “κόφτη” δαπανών.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. συζητήθηκε το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ και ο τρόπος διοίκησής του, καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις του Μνημονίου, θα υπάρχει εκπρόσωπος των θεσμών στο νέο Υπερταμείο.

Οι δύο υπουργοί επεσήμαναν ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα έχει δικαίωμα διπλής ψήφου, ενώ αναγνωρίστηκε ότι “η χώρα έχει ένα βάρος για τη συντήρησή της, που στη φάση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί να το σηκώσει”. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ειπώθηκε στους βουλευτές, προωθείται η λογική των συμπράξεων που σε ορισμένους τομείς, όπως το νερό, θα μείνει στο Δημόσιο το 51% που, όπως σημείωναν αρμόδιες πηγές, είναι και συνταγματικώς κατοχυρωμένο.

Όπως όλα δείχνουν, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προχωράει με γοργούς ρυθμούς, παρεκκλίνοντας κατά πολύ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κουμουνδούρου. Ειδικότερα, βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, το οποίο χαρακτηριζόταν από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ως «ανθρώπινο δικαίωμα», στις εκστρατείες εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαμήνυε σε δήλωσή του στα αγγλικά, ότι στηρίζει το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα και ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί.

Πηγή βίντεο: left.gr
Λίγους μήνες νωρίτερα, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επικαλούμενος δηλώσεις βουλευτών της τότε συμπολίτευσης. “Τους ακούω σε τοπικό επίπεδο να λένεν ότι διαφωνούν με την ιδιωτικοποήση. Όμως λένε ότι δεν θα ρίξουν και την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ. Δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς, για τα νέα μέτρα, για το νέο μνημόνιο” έλεγε ο Πρωθυπουργός.
Πηγή βίντεο: startv
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα προχωρήσει σε 19 αντί για 9 ιδιωτικοποιήσεις, όπως ορίζει η συμφωνία με τους δανειστές. Ωστόσο, στο κυβερντηικό του πρόγραμμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, δεσμευόταν ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό και δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της ΝΔ.
Δείτε τον σχετικό πίνακα:

http://newpost.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκη για τους Προσκυνητές, ισοπαλία για το Διδυμότειχο στη 2η αγωνιστική των μπαράζ
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η δράση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας