Ικανοποίηση Σταύρου Κελέτση για τις τελικές αλλαγές
στον Αναπτυξιακό Νόμο και το ειδικό καθεστώς για τον Έβρο!

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου και ευχαριστώ τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση που με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε κατά την τελευταία μέρα της συζήτησης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, έκανε δεκτό το αίτημα μας που ήταν αίτημα όλων των φορέων της Θράκης να συμπεριλάβει ειδικές διατάξεις για τη Θράκη και ιδιαίτερα τον Έβρο. Ειδικότερα σύμφωνα με την παρ. 5 των νομοτεχνικών βελτιώσεων : 

Πρώτον, στα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον Έβρο και στη Θράκη, οι μεσαίες επιχειρήσεις (που αρχικά αποκλείονταν από το κίνητρο της επιχορήγησης) τελικώς θα μπορούν να επιχορηγούνται με 60% χρηματική επιδότηση στον Έβρο και 30% στη Ροδόπη και στην Ξάνθη. Το υπόλοιπο ποσοστό (40% και 70% αντίστοιχα) θα το λαμβάνουν με τη μορφή φορολογικών απαλλαγών.

Δεύτερον, κατά το στάδιο της αξιολόγησης τα νέα επενδυτικά σχέδια, που αφορούν τον Έβρο θα λαμβάνουν επιπλέον μοριοδότηση 10 μονάδων, ενώ αυτά της Ροδόπης και της Ξάνθης 5 μονάδων.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις σε συνδυασμό με την πρόβλεψη ότι όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε ζώνη απόστασης 30 χλμ. από τα σύνορα θα δικαιούνται το μέγιστο των κινήτρων που προβλέπει ο νέος νόμος, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς ανάπτυξης για τον Έβρο και τη Θράκη. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέρος των προτάσεων που έχουν συμπεριληφθεί στο Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, υλοποιείται και αποτελεί πλέον νόμο του Κράτους!».

Προηγούμενο άρθροΑΣΕΠ-13Κ/2021: Παράταση στην προκήρυξη για τις 1.468 προσλήψεις σε ΟΤΑ (ημερομηνία)
Επόμενο άρθροΣτα 700 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου το ΔΠΘ