Κάλεσαν από την Τουρκία την οδική βοήθεια σε αυτοκίνητο με μετανάστες στον Έβρο

525 0

Από την… Τουρκία κλήθηκε εταιρεία οδικής βοήθειας στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσει στο Σουφλί όχημα με λαθρομετανάστες που παρουσίαζε βλάβη!

Ένα εντυπωσιακό εύρημα που αποκαλύπτει τον τρόπο που καθοδηγούνται τα «καραβάνια» των μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα της Τουρκίας αποκάλυψε έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

 

Την ίδια ώρα συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις η είσοδος περίπου 4.000-5.000 προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, η οποία αποδίδεται στη «βιασύνη» των κυκλωμάτων να προωθήσουν μεγαλύτερο αριθμό, κυρίως προτού φτιαχτεί το ουγγρικό τείχος.

 

Παράλληλα πενταμελές εξειδικευμένο κλιμάκιο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών κυρίας Ζαχαρούλας Τσιριγώτη «επέστρεψε» στην Κω προκειμένου να αρχίσει η καταγραφή και ο έλεγχος περίπου 700-800 Πακιστανών και Αφγανών που έχουν παραμείνει στο νησί. Η ανάλυση των ταξιδιωτικών εγγράφων τους και των στοιχείων τους θεωρείται ζωτικής σημασίας.

 

Προ τριών ημερών λοιπόν συνελήφθησαν στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου Αλεξανδρούπολης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο διακινητές, ένας 24χρονος Σύρος και ένας 60χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 21 μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους 20 ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας από το Ιράκ.

 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενδείξεις ότι είχαν εισέλθει στη χώρα μας από τον Έβρο και ακολουθούσαν, όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις, ένα εναλλακτικό δρομολόγιο από μικρούς επαρχιακούς δρόμους της περιοχής προκειμένου να αποφεύγονται τα αστυνομικά «μπλόκα» στην Εγνατία οδό.

 

Ενα από τα οχήματα όμως που τους μετέφερε ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν ένας 60χρονος συνταξιούχος αγρότης που «στρατολογήθηκε» από τα κυκλώματα για να πάρει αμοιβή 200-300 ευρώ για τη μεταφορά των μεταναστών.

 

Οι αστυνομικοί όμως στην πορεία της έρευνας ανακάλυψαν ότι για συνδρομή στον οδηγό του ακινητοποιημένου οχήματος είχε κληθεί γερανός τοπικής εταιρείας οδικής βοήθειας. Και εκεί διαπίστωσαν ότι η κλήση στην εταιρεία έγινε από τηλέφωνο όχι του οδηγού ή άλλου βοηθού του αλλά από την… Τουρκία, από διακινητές που κατηύθυναν με το αζημίωτο την «κίνηση» των μεταναστών στη χώρα μας.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια φυγής των σύρων προσφύγων μέσω περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας αρωγοί στέκονται ομοεθνείς τους που ζουν στη Γερμανία, στην Αυστρία και  σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οι οποίοι καταφθάνουν κυρίως στα ελληνικά νησιά για να τους προμηθεύσουν πλαστά έγγραφα προκειμένου να κατευθυνθούν στις ίδιες χώρες.

tovima.gr

http://www.videotex.gr

Σχετικά άρθρα

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: “Δεν υφίσταται σχεδιασμός τερματισμού λειτουργίας κανενός ταχυδρομείου στην περιοχή μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Ιανουαρίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Έβρου ΝΔ κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος: Ύστερα από ενημέρωση που είχα από κατοίκους των περιοχών, από τον Πρόεδρο…

Σταύρος Θεοδωράκης απο Σαμοθράκη: “Χωρίς τους ακρίτες μας και τους νησιώτες μας η Ελλάδα δεν υπάρχει”

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Οκτωβρίου 2017 0
Στην ακριτική Σαμοθράκη βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έναν μήνα μετά τη μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε…

Συνάντηση των προέδρων των Επιμελητήρια ΑΜΘ με τον Άδωνι Γεωργιάδη – Το λιανεμπόριο και η ΔΕΣΜ-ΟΣ της Περιφέρειας στην ατζέντα

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2021 0
Συνάντηση στην Αθήνα είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18/01 οι έξι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χριστόδουλος…

Συνάντηση εργασίας για την παραλιακή ζώνη

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαρτίου 2016 0
Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς με τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, και Σαμοθράκης, Αθανάσιο Βίτσα, παρουσία…

Με φωτισμό LED το τελωνείο των Κήπων

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Δεκεμβρίου 2016 0
Στα Ελληνοτουρκικά σύνορά, το Τελωνείο και το Ελληνικό τμήμα της γέφυρας διαθέτει ποιοτικό φωτισμό & εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης…