Κάλεσμα για την δημιουργία κινηματογραφικής ταινίας “ΠΕΝΤΕ”

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:07
835 0

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες.
Σας καλούμε όλους να ενισχύσετε την προσπάθεια.
Η τοπική μας ιστορία (με αφορμή τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης, τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στην υπόλοιπη πατρίδα) δεν πρέπει να λείπει από το “κάδρο” των εκδηλώσεων μνήμης. Είναι η δική μας πρόταση ως περιοχή!
Ας βγεί στην επιφάνεια η τραγική μα συνάμα και ένδοξη ιστορία μας!

Μέσα από ένα ερασιτεχνικό βίντεο τα μέλη και οι φίλοι του πολιτιστικού σωματείου “ΕΚΚΙΝΗΣΗ” (που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν μιά κινηματογραφική παραγωγή σε σχέση με την επανάσταση της Θράκης το 1821, το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης και τον συγκλονιστικό βίο των Πέντε Νεομαρτύρων) αποστέλλουν το μήνυμά τους, προς όλον τον κόσμο, ώστε να συνταχθεί με την προσπάθεια.

Τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε πολλά!!!

Με την πολύτιμη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων/συλλόγων και της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξ/πόλεως-Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης ευελπιστούμε να καταφέρουμε την καταγραφή της πλούσιας ιστορίας μας ώστε να μην ξεχαστεί τίποτα.

Η λήθη είναι ο χειρότερος εχθρός της αλήθειας…

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά τον αγαπημένο μας μουσικοσυνθέτη κ.Στάματη Σπανουδάκη ο οποίος μας προσέφερε ευγενικά τις μουσικοσυνθέσεις του προς χρήση για τους σκοπούς της ταινίας. Αρ.λογαριασμού ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ: ΙΒΑΝ GR2008800100003010301586100 για εξωτερικό GEO21 “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗ” .

Σχετικά άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Φεβρουαρίου 2019 0
26 χρόνια προσφοράς γιόρτασε ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης»  Με ήχους Θράκης και εκατοντάδες κόσμου πλημμύρισε το Σαββατόβραδο της 16ης…

Επετειακή εκδήλωση για τον Κομοτηναίο Αρχιεπισκοπο του ”ΟΧΙ” ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Οκτωβρίου 2017 0
Επετειακή εκδήλωση για τον Κομοτηναίο  Αρχιεπισκοπο του ”ΟΧΙ” ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ. Εν όψει της Εθνικής Επετείου της 28 Οκτωβρίου 1940, ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός…