Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Έβρου για την απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:56
487 0

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου καλεί όλους του εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 10:30 το Πρωί μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου.

Απέναντι στην αδιέξοδη και ανάλγητη Κυβερνητική πολιτική η οποία «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ο αγώνας είναι μονόδρομος.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το έτος 2018.
 • Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότηση με ρητούς και μετρήσιμους κοινωνικούς και ρήτρες κοινωνικής προστασίας , στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεση, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
 • Τέλος  στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους.
 • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλεια και κοινωνικών αγαθών και θωράκιση της εθνικής περιουσίας υπέρ του κοινωνικού συνόλου.
 • Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους , με διασφάλιση της βιωσιμότητα και τον παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
 • Επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης . Κατάργηση των διατάξεων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακό επιδόματα φτώχειας.
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
 • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 • Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας , ρητή απαγόρευση πλειστηριασμό της .
 • Δίκαιο Φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
 • Πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγεία και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας .
 • Αναβάθμιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ. Άμεση θέσπιση συστήματος ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού για τις επιχειρήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ψευδώς δηλωμένης εργασίας αλλά και την εισφοροδιαφυγής.

Είναι χρέος μας  να αγωνιστούμε ενωμένοι και να δώσουμε την δική μας απάντησή με τη μαζική συμμετοχή στην Γενική Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, των εργοδοτών και των τεχνοκρατών που θέλουν τη φωνή μας να σιγήσει. Αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα και δεν θα γίνει ποτέ!

 

 

Για το Δ.Σ. του

Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου

 

Ο Πρόεδρος                    Η Γέν. Γραμματέας

Ασπιώτης Ευστάθιος      Βαφειάδου Ιωάννα

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση αντιπροσωπείας δημάρχων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, με τον Υπουργό Εσωτερικών. κ. Πάνο Σκουρλέτη

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2018 0
Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2017, αντιπροσωπεία δημάρχων αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και προέδρους των Π.Ε.Δ., μεταξύ των…