Στην επαναλειτουργία της Αμυγδαλέζας και τη δημιουργία άλλων τριών -σε Κόρινθο, Δράμα και Ξάνθη- προχωρά η Κυβέρνηση για τη φιλοξενία των προσφύγων που κατακλύζουν την ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», το σχέδιο μπαίνει σε άμεση εφαρμογή υπό την ασφυκτική πίεση που δημιουργούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών, με ισχυρή αστυνομική φρούρηση θα μετατραπεί το παλαιό κτίριο της Σχολής της Αστυνομίας στην Ξάνθη, το οποίο έως 800 άτομα και θα επαναλειτουργήσουν με την ίδια λογική τα στρατόπεδα στο Παρανέστι Δράμας με δυνατότητα κράτησης 1.200 ατόμων και στην Κόρινθο με δυνατότητα κράτησης έως 1.800 ατόμων.

 

Παράλληλα, ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά και στις πλατείες της Αθήνας οδηγεί την Κυβέρνηση σε επιπλέον μέτρα. Συγκεκριμένα δημιουργούνται δύο ακόμη χώροι στην Αττική, πέραν του Σχιστού, με τον πρώτο να εντοπίζεται πίσω από τις αποθήκες “Σαρακάκη” στη Λεωφόρο Αθηνών, με δυνατότητα φιλοξενίας 1.600 προσφύγων σε σκηνές και ο δεύτερος στη Μαλακάσα στις παλιές αποθήκες πυρομαχικών του στρατού με δυνατότητα εγκατάστασης 3.000 ατόμων.

Στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργείται κέντρο στον Νομό Πέλλας στην περιοχή Αθυρα Γιαννιτσών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη χώρος στην Ήπειρο.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

Προηγούμενο άρθροΤσαβούσογλου: Ξεφτίλισε την Ελλάδα και ζήτησε ανταλλάγματα για τη Θράκη!
Επόμενο άρθροΑντ. Βαμβακερός: «Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Πολυκοινωνικού»