Κέντρο κράτησης 800 μεταναστών θα μετατραπεί η Σχολής Αστυνομίας Ξάνθης

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:42
554 0

Στην επαναλειτουργία της Αμυγδαλέζας και τη δημιουργία άλλων τριών -σε Κόρινθο, Δράμα και Ξάνθη- προχωρά η Κυβέρνηση για τη φιλοξενία των προσφύγων που κατακλύζουν την ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», το σχέδιο μπαίνει σε άμεση εφαρμογή υπό την ασφυκτική πίεση που δημιουργούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών, με ισχυρή αστυνομική φρούρηση θα μετατραπεί το παλαιό κτίριο της Σχολής της Αστυνομίας στην Ξάνθη, το οποίο έως 800 άτομα και θα επαναλειτουργήσουν με την ίδια λογική τα στρατόπεδα στο Παρανέστι Δράμας με δυνατότητα κράτησης 1.200 ατόμων και στην Κόρινθο με δυνατότητα κράτησης έως 1.800 ατόμων.

 

Παράλληλα, ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά και στις πλατείες της Αθήνας οδηγεί την Κυβέρνηση σε επιπλέον μέτρα. Συγκεκριμένα δημιουργούνται δύο ακόμη χώροι στην Αττική, πέραν του Σχιστού, με τον πρώτο να εντοπίζεται πίσω από τις αποθήκες “Σαρακάκη” στη Λεωφόρο Αθηνών, με δυνατότητα φιλοξενίας 1.600 προσφύγων σε σκηνές και ο δεύτερος στη Μαλακάσα στις παλιές αποθήκες πυρομαχικών του στρατού με δυνατότητα εγκατάστασης 3.000 ατόμων.

Στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργείται κέντρο στον Νομό Πέλλας στην περιοχή Αθυρα Γιαννιτσών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη χώρος στην Ήπειρο.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

Σχετικά άρθρα

Χωρίς νόημα οι επιστολές του κ.Λαμπάκη. Μόνο ο ανταγωνισμός των εταιριών θα ρίξει τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Φεβρουαρίου 2018 0
Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης απαντώντας σε δημοσιεύματα που του καταλογίζουν ευθύνες σε ότι αφορά το ακριβό εισιτήριο της αεροπορικής σύνδεσης…

Άρση lockdown: Όλα όσα αλλάζουν στη ζωή μας από το Σάββατο – Τι προβλέπεται για ωράριο κυκλοφορίας, εστίαση, δεξιώσειςv

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιουνίου 2021 0
Το “πράσινο φως” να δοθούν κι άλλες ανάσες ελευθερίας, άναψαν οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδρίασαν την Τετάρτη, εξέτασαν τα επιδημιολογικά δεδομένα…