Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας με μεγάλη  ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν στις δομές μεταναστών στην τοπική κοινότητα Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, καθώς και την γενικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Πελώνη για το θέμα του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου αποφάσισε ότι:

  • Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην υπ΄ αρίθμ. 1/12.01.2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορεστιάδας για τις δομές που βρίσκονται στην Κοινότητα Φυλακίου.
  • Πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/03/2021 στην πλατεία της Ορεστιάδας σε συνεργασία με φορείς του τόπου.

Ο Σύλλογός μας, όπως τοποθετήθηκε στο ψήφισμά του στις 14/01/2021, εμμένει σταθερά στην ανάγκη σεβασμού στον άνθρωπο και σε ό,τι έχει σχέση με το δικαίωμα στην υγεία και αξιοπρέπεια καθενός χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Είναι όμως αντίθετος στην προοπτική να δημιουργηθεί οποιαδήποτε δομή φιλοξενίας ατόμων στον βόρειο Έβρο. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, όπως το δημογραφικό και η ερήμωση της περιοχής, θέματα σύνθεσης του πληθυσμού και μειονότητας και η ανάγκη προστασίας της Θράκης από πιθανή επιβουλή προερχόμενη από γείτονες, που καθιστούν την ενέργεια επιζήμια τόσο τοπικά όσο και εθνικά.

Κανένα ανταποδοτικό όφελος δεν μπορεί να αντισταθμίσει τον κίνδυνο που θα διατρέχει εφεξής η περιοχή μας. Έχουμε μάθει να ζούμε με τον κίνδυνο εκτός των συνόρων μας όχι όμως και εντός.

Ο νομός Έβρου χρειάζεται στήριξη με τη δημιουργία υποδομών και κινήτρων ώστε να παραμείνουν οι κάτοικοί του και να επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι. Δεν χρειαζόμαστε άλλα μέτρα που κάνουν τον τόπο μας αφιλόξενο ακόμη και για τους ντόπιους.

Επειδή η επιθυμία μας είναι να παραμείνουμε εδώ χωρίς να κινδυνεύουμε και από εσωτερικές αναταραχές εκτός των εξωτερικών επιβουλών, λέμε όχι σε επέκταση και σε νέες δομές, λέμε ναι στην αναβάθμιση και τη βελτίωση των συνθηκών στις υπάρχουσες.

Ο Έβρος αντιστέκεται και διεκδικεί: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

 

Κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, 12.00΄-14.00΄, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 ημέρα της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν.

 

Καλούμε όλους τους φορείς και κατοίκους του νομού μας αλλά και κάθε νομού της χώρας μας όπως ακριβώς μας στήριξαν τον Μάρτιο 2020 να μας στηρίξουν και πάλι στην υπεράσπιση του τόπου μας.

 

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Νικολαΐδης Νικόλαος                                           Μπεχτσούδη Αγγελική

 

 

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΞΗΣ… (γράφει ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος)
Επόμενο άρθροKKE: Χιλιάδες είναι οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα που έμειναν εκτός του μέτρου 4.1 (“σχέδια βελτίωσης”) του ΠΑΑ 2014-2020