Κίνδυνος αποκλεισμού της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:41
852 0

Σύμφωνα με ενημέρωση του πλοιοκτήτη ης εταιρείας SAOS κ. Φώτη Μανούση δεν είναι δυνατή η αναβολή ακινησίας του Ε/Γ Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ πέραν της 4/3/2018, δηλαδή του μοναδικού πλοίου που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα και συγχρόνως δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή του με την δρομολόγηση του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ πλοίου της ίδιας εταιρίας, λόγω υπηρεσιακών δυσλειτουργιών του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Κατά συνέπεια δημιουργείται άμεσος κίνδυνος αποκλεισμού της Σαμοθράκης με πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.

Βρισκόμαστε σε μία εποχή, ιδιαίτερα παραγωγική λόγω εγγύτητας με την περίοδο των εορτών του Πάσχα, τις σχολικές εκδρομές αλλά και την κορυφαία ετησίως εμπορική κίνηση κτηνοτροφικού – ζωικού κεφαλαίου. Συγχρόνως, ο διαφαινόμενος αποκλεισμός, θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων, την μεταφορά αγαθών και θα επιφέρει πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Κρίνεται επειγόντως αναγκαία η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 4/3/2018

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προσκαλούνται: Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ή εκπρόσωπός της, οι Βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος της εταιρείας. Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης είναι το αίτημα οριστικής λύσης στο πρόβλημα με επίσημες ανακοινώσεις και ενέργειες από όλες τις πλευρές.
Η εκκρεμότητα του τελευταίου τετράμηνου δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η τοπική κοινωνία και η οικονομία του νησιού δεν αντέχει άλλη παράταση.

Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Βίτσας

Σχετικά άρθρα

Σχεδιασμός της «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Οκτωβρίου 2017 0
Με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις υπό τον…

Εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο Ναυτοπροσκόπων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας)

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαΐου 2021 0
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου…

Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολεως (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιανουαρίου 2018 0
Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε πανηγυρικά στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως Το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2018 εψάλει…