Κίτρινος συναγερμός λόγω αυξημένων παροχετεύσεων στους Έβρο και Άρδα

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:34
591 0

Ρηματική διακοίνωση, με επίπεδο επικινδυνότητας στο κίτρινο, εξέδωσε η Βουλγαρία αναφορικά με τη ροή στους ποταμούς Έβρο και Άρδα, για την 24η Νοεμβρίου.

«Ειδικότερα ο Έβρος και ο Άρδας θα έχουν αυξημένες παροχετεύσεις και κίτρινο συναγερμό στις 24 Νοεμβρίου και το επόμενο πενθήμερο θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, όμως όχι επιφυλακή που προκαλεί μία μεγαλύτερη εγρήγορση. Είμαστε πάντα σε ετοιμότητα». Αυτό δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων, ενόψει του χειμώνα.

Αναφορικά με την κατάσταση των αναχωμάτων, ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως εκκρεμεί η αντιμετώπιση ρηγμάτων που δημιουργήθηκαν σε αναχώματα σε 17 σημεία του ποταμού Έβρου, τα οποία προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Μαρτίου, διαβεβαιώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν μένει ακάλυπτο. Είμαστε σ’ ετοιμότητα, εφόσον παραστεί ανάγκη, να παρέμβουν τα μηχανήματα της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου».

«Έγιναν μελέτες για την αντιμετώπιση των ρηγμάτων που δημιουργήθηκαν σε αναχώματα σε 17 σημεία του ποταμού Έβρου. Αυτές οι μελέτες εστάλησαν στο υπουργείο Υποδομών για χρηματοδότηση μέσα στον Ιούλιο και δυστυχώς το υπουργείο επί δύο μήνες, δηλαδή τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, καθυστέρησε να στείλει τη σχετική χρηματοδότηση, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ… Τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου μάς ήρθε η χρηματοδότηση, πέρασε το θέμα από την οικονομική επιτροπή και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, προκειμένου εντός Δεκεμβρίου να μπουν οι ανάδοχοι» εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

IN MEMORIAM ET CAUSA HONORIS ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΕΠΑΞΙΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ Ο ΕΚ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (1892-1958) (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιανουαρίου 2019 0
IN MEMORIAM ET CAUSA HONORIS ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΕΠΑΞΙΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ Ο ΕΚ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (1892-1958)…

Ταχύτερη βαθμολογική προαγωγή για όσους μετακινούνται στην παραμεθόριο

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Νοεμβρίου 2016 0
Πιο γρήγορα θα προάγονται βαθμολογικά όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μετακινούνται στην παραμεθόριο. Συγκεκριμένα, για όσους  υπαλλήλους μετατάσσονται σε υπηρεσίες απομακρυσμένων- παραμεθόριων…