Καθαρισμός της περιοχής στο παλιό πεδίο βολής «Καλλιθέα» της Χηλής από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:06
69 0

Στον καθαρισμό της περιοχής στο παλιό πεδίο βολής «Καλλιθέα» της Χηλής, προχώρησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με εντολή του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη για άμεση παρέμβαση στον χώρο και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής, μετά την ανάδειξη του προβλήματος κατά την πρόσφατη συζήτησή του σε συνεδρίαση της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης.

Η έκταση των 148 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας, είχε μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Με συντονισμένες ενέργειες τα συνεργεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης απομάκρυναν τα συσσωρευμένα απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα. 

Ωστόσο, για την πλήρη αποκατάσταση, διαμόρφωση και ανάπλαση της περιβαλλοντικά υποβαθμισμένης περιοχής απαιτείται εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης από το αρμόδιο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στο οποίο και έχει παραχωρηθεί. 

Σχετικά άρθρα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2020 0
Ως ένα ζωντανό κύτταρο του Έβρου που παράγει πολιτισμό ερμηνεύοντας το παρελθόν προβάλλοντας ταυτόχρονα μια προοπτική δημιουργικής αξιοποίησης της παράδοσης…

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Αθανάσιου Τσώνη

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιουνίου 2020 0
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ Αθανάσιο Τσώνη,…