Καθοριστική για τις εξελίξεις αναφορικά με τη δημιουργία τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο θα είναι η συνάντηση που πρόκειται να έχουν την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, και τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι υποχρεώσεις που θα αναλάβει η κάθε πλευρά στο ζήτημα της δημιουργίας εγκαταστάσεων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο, ο δήμος θα αναλάβει την αγορά των αποθηκών της πρώην ΕΑΣ, που βρίσκονται δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, το Δημοκρίτειο θα επωμιστεί το μελετητικό έργο μετατροπής τους σε κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία πανεπιστημιακών σχολών και η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά για τις εργασίες που θα απαιτηθεί να γίνουν.

«Εφόσον υπάρχει διάθεση από όλους, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, τονίζοντας ότι «θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να συντονιστούν όλοι, ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες μέχρι το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος (2022-2023)».

Όσον αφορά τον σχεδιασμό στον οποίο η δημοτική αρχή Διδυμοτείχου κατέληξε και συμφώνησε με τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, τις άμεσες ανάγκες στέγασης του εξαγγελθέντος τμήματος Ψυχολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Διδυμότειχο, θα εξυπηρετήσει για έναν χρόνο το κτίριο όπου στεγάζεται το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, στο οποίο θα μεταφερθεί προσωρινά και η Νοσηλευτική.

«Δυστυχώς, πρέπει να αναστατώσουμε τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου, όμως είναι άμεση η ανάγκη να εξυπηρετηθεί το τμήμα Ψυχολογίας, για να μην το χάσουμε…», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννογλου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι έξι τμήματα του συγκεκριμένου σχολείου θα μεταφερθούν για έναν χρόνο στο κτίριο που μέχρι σήμερα στεγάζει τη Νοσηλευτική και τα υπόλοιπα τρία τμήματα θα μεταφερθούν στο 4ο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Χρ. Σαμουρίδου ΕΡΤ Ορεστιάδας
Προηγούμενο άρθροΓιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως
Επόμενο άρθροΕθιμοτυπική επίσκεψη στο Σοφολογιώτατο Μουφτή Διδυμοτείχου κ. Χαμζά Όσμάν πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός