Και δεύτερο όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων το βράδυ χθες, γεμάτο όπλα. Οι αρχές βρήκαν μέσα στο όχημα πάνω από 100.000 σφαίρες και δεκάδες ακόμα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Για την δεύτερη υπόθεση συνελήφθη ένας ακόμα Ιρακινός.

Συνολικά λοιπόν έχουν συλληφθεί 3 άτομα , 2 από το λιμενικό και 1 από την αστυνομία.

Η δυο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους όμως δεν αφορούν τρομοκράτες της ISIS. Πρόκειται για μεταφορά όπλων για πολεμική χρήση στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, από ομάδες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών.

Για το λόγο αυτό χθες το βράδυ όταν λαμβάναμε τις πρώτες πληροφορίες για το θέμα, βάλαμε στον τίτλο μας ερωτηματικό αν πρόκειται για τζιχαντιστές (όπως έγραψαν άλλα μέσα). Για μια ακόμα φορά οι πληροφορίες του Alexpoli.gr αποδεικνύονται έγκυρες και αξιόπιστες.

Υπενθυμίζουμε ότι το απόγευμα χθες έγινε σύλληψη 2 Ιρακινών στο λιμάνι κοντά στον ΟΣΕ, οι οποίοι είχαν σταθμεύσει όχημα με τροχόσπιτο γεμάτο όπλα επίσης. Αργότερα όταν εντοπίστηκε και το δεύτερο όχημα οι αρχές τέθηκαν σε “γενικό συναγερμό”.

Πρόκειται και πάλι για μια τεράστια επιτυχία της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και του λιμεναρχείου φυσικά, καθώς τα οχήματα αυτά όπως φαίνεται διέσχισαν χώρες της Ευρώπης γεμάτα όπλα…ανενόχλητα… και καμία ευρωπαϊκή αρχή δεν τα εντόπισε… Αντιθέτως οι αρχές στον Έβρο έκαναν τη δουλειά τους υποδειγματικά και πάλι.
Alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα υπόθεση τζιχαντιστών(;) στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΝίκη για Ορεστιάδα κόντρα στον Άρη, ήττα για Εθνικό από την Παναχαϊκή